Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Ζητάμε γυναίκες για να παντρευτούμε»!

«Ζητάμε γυναίκες για να παντρευτούμε»!

Ένας υπέροχος τόπος, με πολλά προβλήματα, αλλά οι κάτοικοί του αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας με αισιοδοξία. Προσπαθούν και καταφέρνουν μάλιστα, να βρίσκουν τρόπους ώστε να αυξάνουν το εισόδημά τους και να αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

Στην «Ελβετία της Ελλάδας», το Καρπενήσι όπως πολλοί το αποκαλούν, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρυτανίας, μας ξεναγεί απόψε το βράδυ μέσα από την εκπομπή του «60’ Ελλάδα» στον ALPHA, ο Νίκος Μάνεσης.

«Η εκπομπή έχει πολλές ανθρώπινες ιστορίες που δίνουν ελπίδα σε όλους μας», μου είπε ο Νίκος Μάνεσης, τονίζοντας πως «Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι εμείς δεν Λιαπίζουμε, δηλαδή δεν μας ενδιαφέρουν οι ξενώνες Λιάπη. Και δεν μας ενδιαφέρουν γιατί από τους ξενώνες των υπουργών προτιμούμε τα τζάκια των απλών ανθρώπων που μοχθούν για να βρουν κανένα κούτσουρο για να ζεσταθούν. Έχει εξαντληθεί το θέμα του ξενώνα Λιάπη για μας, η άποψη των κατοίκων για τον ξενώνα Λιάπη κατεγράφη ειδησεογραφικά. Τώρα πρέπει να πάνε να καταγράψουν και την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Εμάς πάντως δεν μας ενδιαφέρει ο υπουργός Λιάπης, δεν ασχολούμαστε καθόλου».

Ωστόσο, ο γνωστός δημοσιογράφος, προσπαθώντας να καταγράψει όλα όσα συμβαίνουν εκεί, συναντήθηκε με το δήμαρχο Καρπενησίου, τον Κώστα Μπακογιάννη, γιο της Ντόρας Μπακογιάννη, με τον οποίο όπως μου είπε, «κάναμε μια πολύ ωραία συζήτηση στην οποία μας μιλά και για τις σχέσεις, για την οικογένεια, για τους στόχους του, αλλά και για το τι ακριβώς θα κάνει στην πολιτική κονίστρα. Χαρακτηρίζει, χιουμοριστικά, ως παιδική χαρά τη δημοτική του παράταξη γιατί όλα τα μέλη της έχουν μέσο όρο ηλικίας 30 ετών. Είναι ο μικρότερος μέσος όρος ηλικίας δημοτικών αρχόντων στην Ελλάδα. Το κουμάντο στην ανατολική  Ευρυτανία το κάνει μία, κατά το δήμαρχο, “παιδική χαρά”. Βεβαίως, το λέει χιουμοριστικά».

Βέβαια, κάποια πράγματα και καταστάσεις που για ορισμένους μπορεί να φαίνονται αστεία, για κάποιους άλλους είναι βασικά προβλήματα. Όπως στα πιο απομονωμένα χωριά της Ευρυτανίας που οι περισσότεροι κάτοικοί τους είναι άντρες και όπως μου είπε ο Νίκος Μάνεσης «οι άντρες εναγωνίως ψάχνουν να βρουν γυναίκες για να παντρευτούν. Στον Άγιο Νικόλαο παντρεύονται αλλοδαπές και λένε χαρακτηριστικά ότι στις Ελληνίδες δεν αρέσουν οι δυσκολίες της καθημερινότητάς τους και δεν έρχονται στο χωριό. Αυτό που λένε οι κάτοικοι είναι: “Ζητάμε γυναίκες για να παντρευτούμε”. Η έλλειψη γυναικών είναι ορατή σε όλα τα ορεινά χωριά της Ευρυτανίας. Αυτό είναι ένα από τα βασικά προβλήματα.  Δηλαδή στο νομό τα προβλήματα είναι: οι δρόμοι, η υγεία και οι… γυναίκες».

Από την άλλη όμως, όπως συμπεραίνει από το οδοιπορικό του στην Ευρυτανία «τα πράγματα είναι ελπιδοφόρα. Δεν υπάρχει κρίση. Όχι ότι τρέχουν τα εκατομμύρια από τα μπατζάκια τους, αλλά στην Ανατολική Ευρυτανία δεν υπάρχει οικονομική κρίση, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να δημιουργήσεις και να βρεις την τύχη σου. Έχουμε πολλές ιστορίες ανέργων που πήγαν στην Ανατολική Ευρυτανία και μεγαλουργούν επαγγελματικά. Και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο. Χαρακτηριστικά 27χρονη ιδιοκτήτρια ραδιοφωνικού σταθμού λέει: “Εδώ δεν υπάρχει κρίση. Εδώ αισθανόμαστε ότι είμαστε ένα μεγάλο στρουφοχωριό”».

Απόψε, στις 24:00 το βράδυ λοιπόν, ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την εκπομπή του «60’ Ελλάδα» στον ALPHA μας ξεναγεί σε έναν ακόμα υπέροχο τόπο της χώρας μας, καταγράφοντας τα προβλήματα, αλλά και μεταφέροντας αισιόδοξα μηνύματα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε