Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μαθήματα από Λιάγκα και Λαζόπουλο

Μαθήματα από Λιάγκα και Λαζόπουλο

Πρεμιέρα έκανε προχθές, την Τρίτη, η νέα εκπομπή «Late Night με τον Γιώργο Λιάγκα» με τον ΑΝΤ1 να πραγματοποιεί μία από τις επιθυμίες του παρουσιαστή: να κάνει talk show.

Κι όπως φαίνεται απώτερος σκοπός του Λιάγκα ήταν να δώσει μέσα από την εκπομπή του «μαθήματα». Μαθήματα για να ακολουθήσουν όχι μόνο όσοι ευελπιστούν σε τηλεοπτική καριέρα, αλλά και στη ζωή τους γενικότερα…! Για τα μαθήματα αυτά δε έκανε αρκετή προετοιμασία, χρησιμοποιώντας και τους καλεσμένους του, όπως τον Λάκη Λαζόπουλο και την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Ιδού λοιπόν τι περιείχε η… διδακτέα ύλη!

– Μάθημα 1ο: Μπορείς να κάνεις ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις με ερωτήσεις που δεν χρειάζεται να πιέσεις για να απαντηθούν! Αρκεί εσύ να τις κάνεις, έτσι… για να έχεις το «προφίλ» σου καθαρό…! Παράδειγμα: ο Λιάγκας ρώτησε πολλά (ίσως πιο πολλά από όσα χρειαζόταν αλλά σαφή απάντηση δεν έλαβε. Κι ο παρουσιαστής… ικανοποιημένος περνούσε στην επόμενη… πιεστική ερώτηση!

– Μάθημα 2ο:Δεν έχει σημασία τι θα σε ρωτήσουν… αρκεί εσύ να μην απαντήσεις, ενώ όταν απαντάς μπορείς να το κάνεις με τέτοιον τρόπο που να συνεχίσεις να δίνεις τη «γραμμή» που έχεις αποφασίσει! Παράδειγμα: μία από τις ελάχιστες σαφείς απαντήσεις που έδωσε ο Λαζόπουλος είναι στο ότι έχει απογοητευθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας όμως ότι «έχει απογοητεύσει και τους ίδιους στο κόμμα»!

– Μάθημα 3ο: Στην τηλεόραση θέλει θάρρος, μπορεί και θράσος, για να πειραματιστείς σε «δρόμους» που κανονικά θα έπρεπε να σου απαγορεύσουν την πρόσβαση όταν δουν…αν δουν… ότι «πας ξυπόλυτος στα αγκάθια»!. Παράδειγμα: η έναρξη της εκπομπής με τον καθισμένο «Standup comedian» Λιάγκα να κάνει χιούμορ με παλαιομοδίτικα και άνευ ουσίας κείμενα προσπαθώντας να κάνει τους τηλεθεατές να γελάσουν μεταδίδοντάς τους εύθυμη διάθεση μέσα από ένα κακαριστό γέλιο.

– Μάθημα 4ο: Για να κάνεις «πάταγο» πρέπει να χρησιμοποιήσεις γνωστές «κόντρες» με πρόσωπα και να τα βάλεις στο στόχαστρο για ακόμα μία φορά. Παράδειγμα: στην έναρξη του… χιουμοριστικού μέρους έγινε αναφορά στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, χωρίς να υπάρχει λόγος… απλά για να απαντήσει ο Γρηγόρης, όπως και έκανε… και να υπάρξει συνέχεια… άρα δημοσιότητα και προβολή. Άλλωστε σε αυτή την κόντρα δεν θα υπάρξει δικαστική διαμάχη, όπως στο παρακάτω μάθημα…!

– Μάθημα 5ο: Να χρησιμοποιείς όποιον τρόπο μπορείς… και όποιον μπορείς… για να βρίσκεσαι στην «πρώτη γραμμή» του σχολιασμού, θετικού ή αρνητικού δεν έχει καμία σημασία…! Παράδειγμα: μετά τη δικαστική διαμάχη την οποία έχασε ο Λιάγκας κάλεσε την μηνύτρια Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Παραδεχόμενος ότι κάνει μία ακόμα κωλοτούμπα είχε απέναντί του την παρουσιάστρια κάνοντας… επανάληψη στα μαθήματα 1 και 2 της διδακτέας ύλης!

Αυτά είναι ορισμένα από τα μαθήματα που παρέδωσε ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την καινούργια του εκπομπή, το καινούργιο τηλεοπτικό βήμα του.

Την πρώτη μέρα της διδασκαλίας του λοιπόν οι τηλεθεατές «στριμώχτηκαν» στην τηλε-αίθουσα για να τον παρακολουθήσουν με την εκπομπή να σημειώνει 29,2% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 31,7% στο δυναμικό κοινό. Ωστόσο τη δεύτερη μέρα, χθες, το Late Night με τον Γιώργο Λιάγκα σημείωσε 17,7% και 20,1%, αντίστοιχα, αποδεικνύοντας ότι οι τηλεθεατές δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τα μαθήματα του παρουσιαστή. Κι ίσως αυτό πρέπει να του γίνει μάθημα ώστε να αλλάξει «ύλη» γιατί μπορεί τα μαθήματά του να μετατραπούν σε… ιδιαίτερα!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις