Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Παραιτήθηκε ο Διονύσης Τσακνής- Βαρύ «κατηγορώ» για το συνδικαλισμό στην ΕΡΤ

Τσακνής ΕΡΤ
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΡΤ υπέβαλε ο Διονύσης Τσακνής μετά την εκδήλωση που έγινε χθες (03.10.2017) στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για την εγκατάσταση των νέων μελών της διοίκησης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Αν κι ο Διονύσης Τσακνής δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση ορισμένα από όσα ειπώθηκαν σε αυτή φαίνεται ότι ήταν η «σταγόνα» για να υποβάλλει την παραίτησή του.

Σε δήλωσή του μάλιστα κατηγορεί ευθέως το συνδικαλισμό στην κρατική τηλεόραση χαρακτηρίζοντάς τον «το πιο άρρωστο τμήμα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού»!

Η δήλωσή του αναφέρει: “Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».

Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.

Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους”.

Να αναφέρω ότι πριν από καιρό ο Διονύσης Τσακνής είχε υποβάλλει ξανά την παραίτησή του αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, αφού τελικά είχε λάβει διαβεβαιώσεις για πολλά από τα θέματα για τα οποία διαφωνούσε με τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτή τη φορά όμως και μετά την ανακοίνωσή του θεωρείται σίγουρη η αποχώρησή του από την κρατική τηλεόραση και έτσι η κυβέρνηση πρέπει να καλύψει και τη θέση του αλλά και του Μιχάλη Γρηγορίου που είχε αποχωρήσει την προηγούμενη βδομάδα.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις