Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Συναγερμός… παντού #Melfie

Συναγερμός… παντού #Melfie

Στις αρχές της βδομάδας, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων» ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού πολιτικής άμυνας. Εκτός όμως από τις σειρήνες που ακούστηκαν υπάρχουν και αυτές που ηχούν σε τηλεοπτικούς σταθμούς και παρά τις προσπάθειές τους να τις κρατήσουν σε χαμηλά… ντεσιμπέλ, ακούγονται ολοκάθαρα… ο πανικός τους!

Συναγερμός #1: ανάστατοι σε τηλεοπτικό σταθμό από την παραγωγή τηλεπαιχνιδιού. Κόσμος πάει κι έρχεται πίσω από τις κάμερες γιατί ό,τι βγαίνει εμπρός είναι για πολλά… χαστούκια, ή όπως θα έλεγαν κι οι φίλοι μας οι αγγλοσάξονες, για πολλά…. slap! Κι αντί να ανησυχούν για το «δάσος», τραβιούνται με το «δέντρο» που δεν μπορούν να το «ξεριζώσουν»… προς το παρόν…!

Συναγερμός #2: επανασχεδιασμό της πρωινής εκπομπής τους μελετούν σε τηλεοπτικό σταθμό. Έστω κι αργά συνειδητοποίησαν ότι «η δουλειά κάνει τους τηλεθεατές» και έχουν αρχίσει να «τραβάνε αυτί» σε… αραχτούς που πίστευαν ότι το στιλ «θα βγω και θα τα ρίξω» θα συνεχίσει να πουλά όταν απέναντι… φωλιάζουν τηλεθεατές!

Συναγερμός #3: γιατί αν κι εμφανίζονταν ψύχραιμοι τελικά βλέπουν ότι η συμμαχία που έχουν κάνει δεν τους φέρνει τα πολυπόθητα νούμερα… επιβίωσης. Κι αντί να επαναδιαπραγματευτούν μπας και γλιτώσουν κάνα… εκατομμυριάκι ευρουλάκια σκέφτονται να «χτυπήσουν»… νομικά τον ανταγωνισμό. Όχι αυτόν που «βγάζει» μάτι, αλλά τον άλλον, αυτόν που τους έχει βγάλει πολλούς τηλεθεατές από τη συχνότητά τους…!

Συναγερμός #4: επειδή με τις επιλογές και τις καθυστερήσεις στις αποφάσεις τους έχει μειωθεί κατά πολύ το μερίδιό τους από τη διαφημιστική πίτα. Η αναστάτωση όμως είναι εντονότερη σε εργαζομένους καθώς με όσα βλέπουν να γίνονται ανησυχούν με τις αποφάσεις που λαμβάνονται πίσω από τα κλειστά γραφεία της διοίκησης για το τι σκοπούς έχουν την επόμενη ημέρα… των αδειών!

Συναγερμός #5: μεταξύ ανώτατων διοικητικών στελεχών γιατί η μία πλευρά καθυστερεί να ενημερώσει την άλλη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει τις αλλαγές που θέλει να κάνει. Κι ενώ θεωρείτο ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε… σουλούπωμα ώστε να είναι διαυγής η παρουσίαση κυκλοφορεί η φήμη ότι η πλευρά που κωλυσιεργεί έχει ανοίξει «γέφυρες» με ανταγωνιστή και θέλει να κερδίσει χρόνο… πριν την κάνει!

Μπορεί λοιπόν η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 2017» να ολοκληρώνεται σήμερα αλλά σε εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς ο συναγερμός συνεχίζει και είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν πολλά… γυμνάσια!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις