Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

29.000 θέσεις κόβει η Hewlett-Packard

29.000 θέσεις κόβει η Hewlett-Packard
Η εταιρεία Hewlett-Packard, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα στην αμερικανική ρυθμιστική υπηρεσία “Securities Exchange Commission” ότι θα περικόψει 29.000 θέσεις εργασίας έως το 2014 –2.000 περισσότερες από ό,τι αναμενόταν.
 

Η κατάθεση από την εταιρεία της αναφοράς της στην ρυθμιστική αρχή ήρθε λίγες μόλις εβδομάδες μετά την (οικονομική) έκθεση για το τρίτο τρίμηνο που έδειξε ζημίες ύψους περίπου 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Η HP “παλεύει” σε μια αγορά όπου οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται πλέον στα smartphones και στα tablets, αντί για τους προσωπικούς υπολογιστές που μετέτρεψαν την HP σε βιομηχανική δύναμη κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.
 
“Αντιμετωπίζουμε τις τάσεις αυτές στην επιχείρησή μας και την αγορά μειώνοντας τη διάρθρωση του κόστους μας και αναδιατάσσοντας το εργατικό μας δυναμικό για να δημιουργήσουμε ικανότητα επενδύσεων, να στηρίξουμε την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και την καινοτομία και να διευκολύνουμε πιο αποτελεσματικές επιχειρήσεις”, αναφέρει η HP.
 
Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι τα κόστη που συνδέονται με τη αναδιάρθρωσή της θα φθάσουν πιθανώς τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Προηγουμένως είχε εκτιμήσει τα κόστη σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε