Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

18.000 αμερικανοί στρατιώτες μέχρι την άνοιξη στο Αφγανιστάν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνολικά θα ενισχυθούν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν με 30.000 στρατιώτες.

Το Πεντάγωνο δήλωσε σήμερα ότι οι 18.000 από τις 30.000 των επιπλέον αμερικανικών στατευμάτων που θα ενισχύσουν τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν θα φτάσουν στη χώρα στο τέλος της άνοιξης, με πιο αργό ρυθμό απ΄ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί από τον Λευκό Οίκο. 

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μάλεν, δήλωσε σε μία επιτροπή του Κογκρέσου ότι οι ταλιμπάν έχουν προχωρήσει πολύ πέρα από τα προπύργιά τους στα νότια του Αφγανιστάν και ότι πλέον έχουν αποκτήσει αυξανόμενη επιρροή στις περισσότερες αφγανικές επαρχίες. 

“Εχουμε ήδη στείλει περίπου 4.500 στρατιώτες στο Αφγανιστάν και αναμένουμε περίπου 18.000 από τα επιπλέον στρατεύματα που είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος (Μπαράκ Ομπάμα) να φτάσουν στη χώρα μέχρι το τέλος της άνοιξης”, δήλωσε ο Μάλεν αναφερόμενος στην απόφαση του αμερικανού προέδρου Ομπάμα να στείλει 30.000 επιπλέον αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν για να ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα δύναμη των 70.000 στρατιωτών. 

Οι υπόλοιποι από τους 30.000 θα φτάσουν “όσο πιο γρήγορα γίνεται, από τις αρχές καλοκαιριού και έως τις αρχές του φθινοπώρου, συμβάλλοντας στην αναχαίτιση της ορμής των ταλιμπάν το 2010”, πρόσθεσε ο Μάλεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε