Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ανακοίνωσαν τα μέτρα της αποτυχίας τους με γραπτή δήλωση!

Κανείς τους δεν είχε το κουράγιο να σηκώσει το βάρος της αποτυχίας τους.

Κανείς τους δεν είχε το κουράγιο να σηκώσει το βάρος της αποτυχίας τους. Ο πρωθυπουργός της χώρας και οι υπουργοί του αποφάσισαν χθες για μία ακόμη φορά τους τελευταίους 18 μήνες, μέτρα που βυθίζουν τους πολίτες σε βαθειά φτώχεια και στέλνουν τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.

Αιτία για αυτό το νέο πακέτο είναι η κυβερνητική απραξία των τελευταίων 6 μηνών. Σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να πιάσουν τόπο οι προηγούμενες θυσίες μας και έτσι αναγκάστηκε για να μη χρεοκοπήσουμε να προχωρήσει στις χθεσινές αποφάσεις. Αυτά δεν τα λέει η αντιπολίτευση αλλά η ίδια η τρόικα. Δηλαδή οι δανειστές μας. Αυτοί που με υπόδειξη τους η κυβέρνηση νομοθετεί. Αυτοί λοιπόν, και συγκεκριμένα ο επικεφαλής τους κ. Τόμσεν , σε έκθεση που υπέβαλε μόλις χθες στο ΔΝΤ εξήγησε ότι αιτία για τα νέα δεινά είναι το ότι τους τελευταίους 6 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε σχεδόν τίποτα.
Και τα λέει αυτός που ξέρει μας κρίνει και μας δανειοδοτεί. Αυτός που η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ως σωτήρα. Άρα δεν μπορεί να λέει ψέματα ούτε να μην ξέρει τι του γίνεται.

Παρά τις δακρύβρεχτες και μακροσκελέστατες δηλώσεις πρωθυπουργού και υπουργών, παρά τα μεγάλα λόγια , η κυβέρνηση δεν κάνει το καθήκον της. Και δε χρειαζόμαστε τον κ. Τόμσεν για να το καταλάβουμε. Το βλέπουμε καθημερινά με τους υπουργούς να ερίζουν ο ένας με τον άλλον για τα μέτρα που ήδη έχουν υπογράψει! Με τις καθυστερήσεις, την αναβλητικότητα, την αναποφασιστικότητα και την αναποτελεσματικότητα.

Με τα κρατικά έξοδα που μεγαλώνουν αντί να περιορίζονται. Με τους δημοσίους υπαλλήλους που αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Έτσι χθες προ του αδιεξόδου που οι ίδιοι παρήγαγαν έκαναν το σύνηθες. Αποφάσισαν να μετακυλήσουν την αποτυχία τους σε εμάς και τον τόπο. Με νέα μέτρα και περισσότερη ύφεση. Και δεν είχε κανείς τους το θάρρος να βγει για να τα ανακοινώσει. Ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε κανείς άλλος. Όλοι τους κρύφτηκαν. Και μας …ενημέρωσαν για μείωση μισθών, συντάξεων, απολύσεις στο δημόσιο και μια σειρά χαράτσια με μια…γραπτή ανακοίνωση. Ίσως όμως να είναι καλύτερα έτσι. Τουλάχιστον γλιτώσαμε το χιλιοπαιγμένο τους μελόδραμα.

Άλλωστε αυτοί αποφάσισαν τα μέτρα;

Προφανώς όχι. Οι αποφάσεις είναι της τρόικας. Γιατί με την απραξία τους εκχωρούν ακόμη περισσότερη εθνική κυριαρχία στους δανειστές μας.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε