Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ανασχηματισμός: Ξεκόλλημα ή κάλπες

Ανασχηματισμός: Ξεκόλλημα ή κάλπες

Το νέο κυβερνητικό σχήμα προϊόν μακράς και ως φάνηκε επώδυνης κυοφορίας η θα οδηγήσει τη χώρα σε ανοδική πορεία η θα τη φέρει σε εκλογές.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα προϊόν μακράς και ως φάνηκε επώδυνης κυοφορίας ή θα οδηγήσει τη χώρα σε ανοδική πορεία ή θα τη φέρει σε εκλογές.

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία τα περιθώρια είναι πια πολύ στενά . Και δεν υπάρχει χώρος για λάθη, παλινωδίες και πισωγυρίσματα . Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κλείσει μέτωπα και να αξιοποιήσει δυνάμεις . Από την πρώτη αξιολόγηση του νέου σχήματος φαίνεται ότι ο ανασχηματισμός έγινε για να μην υπάρξουν άλλα “κωλύματα” με τους δανειστές. Η αλλαγή στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας με την τοποθέτηση Σταθάκη στη θέση Σκουρλέτη αλλά και η προώθηση της κ. Αχτσιόγλου στην ηγεσία του υπουργείου εργασίας στη θέση του “φθαρμένου” στην κοινωνία κ. Κατρούγκαλου αποδεικνύουν την απόφαση Τσίπρα να εφαρμοστεί το πρόγραμμα χωρίς καθυστερήσεις και δισταγμούς. Μένει βέβαια να φανεί πως η κ. Αχτσιόγλου θα “μιλήσει” εκτός από τους δανειστές και στους συνταξιούχους.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός δε θέλησε να ανοίξει μεγάλη εσωκομματική πληγή γι’ αυτό και τελικώς συμπεριέλαβε στο σχήμα τον κ. Σκουρλέτη αφού ήταν πολλοί αυτοί που προέβλεπαν ότι αν τον άφηνε εκτός θα δημιουργούσε προϋποθέσεις γέννησης ενός ισχυρού εσωκομματικού πόλου. Βέβαια εσωκομματική συζήτηση άνοιξε ο χειρισμός του θέματος Φίλη. Εκεί ο κ. Τσιπρας θέλησε να κλείσει το μέτωπο με την Εκκλησία.

Και όταν ο κ. Φίλης ενισχυμένος και από το πρόσφατο συνέδριο δεν διευκόλυνε, ο πρωθυπουργός επέλεξε να δείξει πυγμή. Μένει να φανεί ο αντίκτυπος.

Κατά τα αλλά το νέο σχήμα έχει ένα τελείως καινούριο επιτελείο στην πολυαναμενόμενη αλλά χαμένη… ανάπτυξη. Και από αυτό θα κριθούν πολλά.

Η νέα κυβέρνηση δεν έχει χρόνο. Τα αποτελέσματα πρέπει να είναι άμεσα και απόλυτα. Μένει να φανεί αν μπορεί να τα πετύχει.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε