Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Μπαράζ κερδοσκοπικών επιθέσεων

Τις τελευταίες ώρες υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη μεγάλων ξένων τραπεζών μου μεταφέρουν το κλίμα μιας γενικευμένης επίθεσης.

Τις τελευταίες ώρες υψηλόβαθμα και πολύ καλά πληροφορημένα τραπεζικά στελέχη μεγάλων ξένων τραπεζών μου μεταφέρουν το κλίμα μιας γενικευμένης επίθεσης που δέχεται από διεθνείς κερδοσκόπους το ευρώ.

Είναι οι πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει από το NewsIt.gr και που δείχνουν ότι μετά την Ελλάδα στόχοι έγιναν η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Τα επιτόκια που οι χώρες αυτές δανειζονται ανέβηκαν από το απόγευμα σε μεγάλα ύψη, αφού οι κερδοσκόποι έκαναν συστηματικά το ίδιο παιχνίδι που κάνουν και σε βάρος της Ελλάδας.

Πρώτος τους στόχος είναι η άνοδος του δολαρίου, το οποίο έχουν αγοράσει τις προηγούμενες ημέρες σε χαμηλή τιμή και θέλουν να εκτοξεύσουν ώστε να το πουλήσουν ακριβά. Επόμενος στόχος τους πιθανώς να είναι το συνολικό κερδοσκοπικό παιχνίδι σε βάρος των αδύναμων οικονομιών, δηλαδή αυτών του ευρωπαϊκού νότου. 

Αυτό θα επιδεινώσει τα οικονομικά τους στοιχεία και θα τις οδηγήσει στην ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων… αλά ελληνικά. 

Κάποιοι εκτιμούν ότι όλα τα παραπάνω ίσως οδηγήσουν σε ένα δεύτερο γύρο οικονομικής κρίσης, που αυτή τη φορά θα πλήξει περισσότερο την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο πρώτος γύρος είχε πλήξει κυρίως τις ΗΠΑ. Και όπως είναι επόμενο, εάν συμβεί κάτι τέτοιο η αδύναμη ελληνική οικονομία θα βρεθεί σε πολύ δεινότερη από τη σημερινή της κατάσταση με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε