Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Δύσκολες ώρες για την κυβέρνηση

Οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης τελειώνουν

Οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης τελειώνουν και μαζί φαίνεται να τελειώνει η όποια περίοδος χάριτος μπορεί κάποιος να της δώσει. Και επειδή οσονούπω τελειώνει και η περιπέτεια της Νέας Δημοκρατίας να βρει αρχηγό, πολύ σύντομα όλα τα… φώτα θα στραφούν προς το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών.

Και ο τελευταίος πολίτης καταλαβαίνει πια ότι θα πρέπει να ληφθούν πολύ σκληρά οικονομικά μέτρα Και μας πιέζουν για αυτά είτε… “πάνω από το τραπέζι” πχ δημόσιες δηλώσεις Αλμούνια είτε… “κάτω από το τραπέζι” πχ η σημερινή έκθεση Deutche Bank που μας στέλνει… στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Και επειδή τελικά δεν υπάρχουν τα λεφτά, παρ΄ ότι μας διαβεβαίωνε για το αντίθετο προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός, που ειρήσθω εν παρόδω, ήξερε τα πραγματικά στοιχεία αφού του τα είχε πει ο Προβόπουλος, θα πρέπει να βρεθούν από εμάς.

Εκθέσεις σαν τη σημερινή των Γερμανών στην ουσία στρώνουν το χαλί στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σκληρά.

Όμως είναι όλο και πιο εμφανές ότι η κοινωνική αντίδραση ακόμα και από τους συνδικαλιστές του σκληρού ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλης της κοινωνίας είναι μεγάλη. Κι αυτό γιατί η τακτική του “παραλάβαμε χάος”, που παρά ότι την ξόρκιζε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ τελικά την εστερνίστηκε πλήρως, δεν έχει μέλλον.

Όλοι επένδυσαν στη νέα κυβέρνηση, την ελπίδα και ακούνε τώρα ακόμα και περί πιθανής χρεωκοπίας.

Μοιάζει να έρχεται θύελλα. Πολιτική θύελλα.

Νίκος

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε