Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Εκλογές δεν έρχονται – Αλλά η απελπισία μεγαλώνει…

Εκλογές δεν έρχονται – Αλλά η απελπισία μεγαλώνει…

Το φθινόπωρο ξεκινά πολιτικά με διαφορετικό τοπίο από αυτό που διαφαινόταν τον Μάιο.

Το φθινόπωρο ξεκινά πολιτικά με διαφορετικό τοπίο από αυτό που διαφαινόταν τον Μάιο.
Η τότε πρόβλεψη κάποιων για πιθανή πολιτική αστάθεια με ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτάσουμε ακόμη και σε εκλογική αναμέτρηση, σήμερα μοιάζει εκτός πραγματικότητας. Η κυβέρνηση στο εσωτερικό της μέτωπο φαίνεται να μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια τις ισορροπίες της και να μην κινδυνεύει από ατυχήματα. Μπορεί ακόμη να μην έχουμε δει το πακέτο των εργασιακών ούτε τις διαθέσεις των δανειστών για τη δεύτερη αξιολόγηση αλλά τίποτα από αυτά δε φαντάζει επαρκές για να δημιουργήσει πολιτική κρίση.
Όσο για την αντιπολίτευση ψάχνει ακόμη νέο αφήγημα και ταυτότητα.
Άρα η κυβέρνηση φαίνεται τώρα ισχυρότερη από ποτέ. Έχει «πατήσει στα πόδια της» και –χωρίς ποτέ να μπορεί να αποκλειστεί το «ατύχημα»- δείχνει να έχει πολιτικό χρόνο στη διάθεση της.
Αυτά όσον αφορά το πολιτικό πεδίο. Γιατί στην κοινωνία η εικόνα είναι αντίστροφη. Τα αδιέξοδα και η απογοήτευση είναι η καθημερινότητα των Ελλήνων. Και το αίσθημα που κυριαρχεί είναι η οργή και η απόρριψη.
Η κυβέρνηση λοιπόν βρίσκεται ενώπιον μιας πραγματικότητας που έχουν αντιμετωπίσει και πολλές άλλες. Η ίδια να αισθάνεται ισχυρή στην εξουσία αλλά να χάνει την κοινωνία. Και επειδή διαχρονικά η τάση της εξουσίας είναι να βλέπει τα ευχάριστα και να παραβλέπει τα δυσάρεστα, θα αποδειχθεί στο επόμενο διάστημα αν και αυτό το σχήμα θα πέσει στην παγίδα που έπεσαν πολλά προηγούμενα.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε