Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Εκλογές: Ένα δεδομένο και δύο ερωτηματικά

Εκλογές: Ένα δεδομένο και δύο ερωτηματικά

Οι εκλογές της Κυριακής δείχνουν, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, να έχουν ένα δεδομένο και δύο μεγάλα ερωτηματικά.

Οι εκλογές της Κυριακής δείχνουν, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, να έχουν ένα δεδομένο και δύο μεγάλα ερωτηματικά.

Δεδομένο είναι το αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά φαίνεται να «κλειδώνει» την πρώτη θέση. Είναι αυτονόητο ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν βγαίνει ούτε από τις δημοσκοπήσεις ούτε από τους αρθρογράφους. Και ότι διαμορφώνεται ως την τελευταία ώρα.
Όμως πέντε ημέρες πριν την ψηφοφορία όλα δείχνουν ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα ανατραπεί.
Έτσι προκύπτουν τα δύο ερωτηματικά. Πρώτο τι είδους κυβέρνηση θα σχηματιστεί. Η αυτοδυναμία μοιάζει πολύ δύσκολη. Και οι συνεργασίες εξ ίσου. Η αναταραχή και το κενό εξουσίας, αν προκύψουν, θα επιτείνουν την περιδίνηση στην οποία έχει ξαναμπεί η οικονομία με την υστέρηση εσόδων και τα τραπεζικά ζητήματα που έχουν προκαλέσει οι εκλογές.
Το δεύτερο ερωτηματικό είναι, όταν και εφ’ όσον σχηματιστεί κυβέρνηση, τι θα γίνει με τους δανειστές μας.
Ήδη συζητείται ευρέως το να μας επιβάλουν υποχρεωτική 6μηνη παράταση του μνημονίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι δε θα δεχτεί τίποτα άλλο παρά μόνο συνολική διαπραγμάτευση για το κούρεμα του χρέους κάτι οι δανειστές απορρίπτουν χωρίς συζήτηση!
Και φροντίζουν να δημιουργήσουν από πριν συνθήκες ασφυξίας για την Ελλάδα με την απόφαση που φαίνεται ότι θα πάρει η ΕΚΤ την Πέμπτη εξαιρώντας τη χώρα μας από το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Η όλη κατάσταση φαντάζει τώρα ως το απόλυτο αδιέξοδο. Και για να βρεθεί διέξοδος θα πρέπει να γίνουν σοβαρές ανατροπές σε ελάχιστο χρόνο.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε