Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Εκλογές στις 10 και όχι στις 17 Ιουνίου

Από την 6η Μαϊου η χώρα βρίσκεται χωρίς κυβέρνηση.

Από την 6η Μαϊου η χώρα βρίσκεται χωρίς κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα των εκλογών απονομιμοποίησε την κυβέρνηση Παπαδήμου ακόμα και για τις πιο αυτονόητες λειτουργίες της.

Ίδια θα παραμείνει η κατάσταση και με την κυβέρνηση Πικραμμένου που ορκίστηκε σήμερα γιατί αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ο ρόλος της είναι αυστηρότατα υπηρεσιακός και δεν μπορεί να πάρει καμία ουσιαστική απόφαση. Απλώς θα διεκπεραιώσει τα άκρως απαραίτητα όπως π.χ. οι πανελλαδικές εξετάσεις και θα περιμένει να παραδώσει στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Τα αποτελέσματα του κενού διακυβέρνησης είναι ήδη εμφανή και όσο θα κυλά ο χρόνος θα γίνονται εμφανέστερα.

Το χάος στον ΕΟΠΥΥ, το πάγωμα κάθε διαδικασίας και η ευθυνοφοβία βυθίζουν στην άβυσσο την ήδη προβληματική κατάσταση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Τα αποτελέσματα θα τα πληρώσουμε πολύ ακριβά. Π.χ. τα δημόσια έσοδα έχουν πέσει κατακόρυφα, αφού ελάχιστοι πληρώνουν. Έτσι μεγαλώνει η “μαύρη τρύπα” του ελλείμματος και θα απαιτηθούν ακόμη σκληρότερα μέτρα.
Υπό αυτές τις συνθήκες είναι ακατανόητο το γιατί ενώ οι εκλογές μπορούν να γίνουν στις 10 Ιουνίου, εξετάζεται ως πιθανότερη ημερομηνία η 17η Ιουνίου.
Ποιός άραγε αισθάνεται ότι η χώρα αντέχει έστω και μια παραπάνω ώρα ακυβερνησίας;

Ας συνέλθουμε επιτέλους. Εκλογές στις 10 Ιουνίου αφού δε γίνεται νωρίτερα και επιτέλους μια κυβέρνηση που να αναλάβει ευθύνη!

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε