Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ενα τρομομπαράζ γεμάτο ερωτηματικά…

Ενα τρομομπαράζ γεμάτο ερωτηματικά…

Tα τρομοκρατικά χτυπήματα του τελευταίου διημέρου είναι τουλάχιστον περιέργα και εμφανίζουν σοβαρά κενά και ερωτηματικά.

Κατ αρχήν εαν δεν υπήρχαν οι δύο συλλήψεις, όλοι θα μιλούσαμε τώρα για μια κακοσκηνοθετημένη προβοκάτσια που έστησαν μυστικές υπηρεσίες λίγο πριν τις εκλογές για να προκαλέσουν αναταραχή και να βοηθήσουν την εξουσία. Αλλωστε τόσο οι στόχοι όσο και ο τρόπος δράσης παραπέμπουν σε ερασιτεχνισμό. Και μέχρι σήμερα τουλάχιστον οι εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές.

Οι δύο συλλήψεις όμως αλλάζουν τα δεδομένα. Αν και με βάση τα όσα διαρρέει η ΕΛ.ΑΣ. έγιναν με ύποπτα…εύκολο τρόπο. Ενας άνδρας της ομάδας “ΔΙΑΣ” κατάφερε να ακινητοποιήσει τους δύο οπλισμένους νεαρούς που δεν προέβαλαν καμία αντίσταση παρ’ οτι ήταν εξοπλισμένοι και προετοιμασμένοι για μάχη.

Αλλα εκτός από τα επιχειρησιακά υπάρχουν και αρκετά…επικοινωνιακά κενά. Τα παγιδευμένα πακέτα που εστάλησαν μαζικά είχαν πολλούς και ετερόκλητους στόχους κάτι που ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αδυνατίζει το κεντρικό μήνυμα. Η γκάμα των στόχων ξεκινούσε από το Σαρκοζί με τους Ρομά και τη Μέρκελ με τη σκληρή οικονομική πολιτική και έφτανε ως τη Χιλή και το Μεξικό όπου πρόσφατα σημειώθηκαν συγκρούσεις των δυνάμεων καταστολής με αριστεριστές που είχαν και θύματα.

Τέτοια μαζικότητα, πολυσυλλεκτικότητα και…θολούρα δεν έχει ξαναεμφανιστεί.

Αλλά και το γεγονός ότι οι επιθέσεις αυτές συνέπεσαν με τις απειλές και τα πακέτα της Αλ Κάιντα που προφανώς καμία σχέση δεν έχει με τους “Πυρήνες” δημιουργεί σύχγυση που εως τώρα συστηματικά την απέφευγαν οι εγχώριοι τρομοκράτες.

Περιέργο timing, περίεργες πρακτικές, περιέργοι στόχοι, περίεργες συλλήψεις…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε