Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ένας διαφορετικός Τσίπρας!

Ένας διαφορετικός Τσίπρας!

Ένας άλλος Τσίπρας ήταν αυτός που εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας

Ένας άλλος Τσίπρας ήταν αυτός που εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στον «Ενικό». Δέχθηκε και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις για όλα τα θέματα αλλά ήταν ασυνήθιστα ήπιος και σχεδόν καθόλου καταγγελτικός και σε κάποια σημεία σχεδόν έμοιαζε κουρασμένος. Μάλιστα, κάποια από τα ερωτήματα του προκαλούσαν εκνευρισμό αν και προσπαθούσε να τον κρύψει.

Ίσως η φράση που συμπυκνώνει την ψυχολογία του και την πίεση που δέχεται είναι ότι «είμαι Αριστερός αλλά η χώρα είναι σε κρίση». Είναι μια κουβέντα που σηκώνει πολύ συζήτηση για την Αριστερά και το ρεαλισμό των θέσεων της σε καιρούς κρίσης.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να ανέτρεψε τα περισσότερα από όσα υποσχόταν ως πριν ένα χρόνο. Όμως έμεινε συνεπής σε ένα. Την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Και όπως προκύπτει από τα όσα είπε ή εννόησε χθες είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει αυτή την επιλογή και να κλείσει την αξιολόγηση ακόμη και με μείωση συντάξεων και άλλα δύσκολα μέτρα που ως πριν λίγο καιρό εμφανιζόταν ως κόκκινες γραμμές.

Και αυτή η ολοκλήρωση αποτελεί μονόδρομο γιατί μόνο μετά από αυτή η κυβέρνηση θα μπορέσει έστω και στοιχειωδώς να ασκήσει μέρος της πολιτικής της.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε