Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Επέστρεψα από την Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης

Πήγα γιατί μου το ζήτησε ο Κωστής Χατζηκωστής, ο πατέρας

Πήγα γιατί μου το ζήτησε ο Κωστής Χατζηκωστής, ο πατέρας του ‘Αντη, που μέσα σε όλο το δράμα που ζει ξέρει καλά ότι πρέπει να σταθεί ξανά ο ίδιος και πολλοί άλλοι δίπλα στο δημιούργημά του, το εκδοτικό συγκρότημα Δίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, τα οκτώ περιοδικά, τα έξι ραδιόφωνα την εφημερίδα και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές του άλλα κυρίως δίπλα στους σχεδόν 500 εργαζόμενους ώστε να συνεχιστεί η ανοδική του πορεία.

Το απόγευμα η αστυνομία είχε συλλάβει ως ηθικούς αυτουργούς για τη δολοφονία του γιου του την πρώην υπάλληλό του παρουσιάστρια Ε. Σκορδίλη και τον αδελφό της.

Αν αποδειχθεί ότι αυτοί είναι οι ένοχοι θα κλείσει ένα πολύ μικρο μέρος της πληγής που άνοιξε η δολοφονία αυτού του σπουδαίου ανθρώπου, αφού όλοι θα μάθουμε τουλάχιστον το ποιοι και για ποιο λόγο έκαναν αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Όμως η δολοφονία αυτή έρχεται να αναδείξει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο μια καινούργια πραγματικότητα που ζει η Κύπρος.

 

Από ένα ήσυχο και με πολύ χαμηλή εγκληματικότητα κράτος έχει μετατραπεί σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ποινικών εγκληματιών που σκοτώνουν οποιονδήποτε χωρίς πολύ σκέψη.

Εδώ και καιρό σχεδόν σε κάθε γειτονιά του νησιού έχει ανοίξει και από ένα “μπουκικο”.

Πρόκειται για μαγαζιά με ηλεκτρονικές ρουλέτες,”φρουτάκια” και κάθε άλλη μορφή τζόγου.

Η κυβέρνηση άλλα και οι τοπικές αρχές κάνουν δυστυχώς ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα.

Τα μπουκικα …κλείνουν σπίτια. Καθημερινά κύπριοι πολίτες χάνουν τις περιουσίες τους και οικογένειες διαλύονται. Ταυτόχρονα ανδρώνονται συμμορίες “προστατών” που οριοθετούν περιοχές ώστε να μη μπαίνει η μια ομάδα “μπουκιδων”στη γειτονιά της άλλης.

Οι βομβιστικές επιθέσεις και τα πάσης φύσεως “ξεκαθαρίσματα” και εκφοβισμοί ανάμεσα στις ομάδες αυτές είναι καθημερινό φαινόμενο. Έτσι μια φιλήσυχη κοινωνία μετατρέπεται σε ζούγκλα και τα μέλη των συμμοριών εκτραχύνονται όλο και περισσότερο.
Πως έχουν όλα αυτά σχέση με τη δολοφονία του Αντη;

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυπριακή αστυνομία και μένει να αποδειχθούν, η δυσαρεστημένη από την απομάκρυνση της παρουσιάστρια είχε στενή επαφή με ένα από τα μέλη μιας από αυτές τις συμμορίες.

 

Έτσι της ήταν εύκολο να προσεγγίσει τους εκτελεστές και να τους αναθέσει το συμβόλαιο θανάτου. Και σε εκείνους δεν ήταν καθόλου δύσκολο να το κάνουν.
Όπως σας έχει ήδη αποκαλύψει το Νewsit, 10 ήμερες πριν τη δολοφονία κάποιοι προειδοποίησαν την οικογένεια Χατζηκωστή ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Αντη.

Η πληροφορία έφτασε στην υπηρεσία πληροφοριών της Κύπρου από αντίπαλη συμμορία, η οποία παρακολουθούσε τους εκτελεστές του Χατζηκωστή, επειδή υποψιαζόταν ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον τους. Αντί γι αυτό όμως διαπίστωσαν ότι οι “εχθροί τους” παρακολουθούσαν τον κύπριο εκδότη και το “κάρφωσαν” στις κυπριακές αρχές.

 

Άλλωστε είχαν κάθε λόγο να το κάνουν αφού ένας από τους εκτελεστές του Αντη είχε πέσει θύμα βομβιστικής επίθεσης ανήμερα τα Χριστούγεννα και φοβούνταν ότι ετοιμάζει εκδίκηση προς αυτούς.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο Αντης, πεντακάθαρος επιχειρηματίας, δεν είχε να φοβάται τίποτα και δεν έλαβε υπ όψιν του σοβαρά την απειλή. Και μετά τη δολοφονία η εξιχνίαση ήταν εύκολη αφοί οι πληροφορίες υπήρχαν από πριν.
Έτσι αυτός ο κύκλος για τους πολλούς κλείνει. Μένει όμως η βαθιά πληγή για την οικογένεια που έχασε τον άνθρωπό της άλλα και για την Κύπρο που δεν έχει πια έναν άνθρωπο που τόσο χρειαζόταν, αλλά ταυτόχρονα αναπτυσσόμενη και μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εγκληματικότητα.
Θα γίνει άραγε η δολοφονία του Αντη η αφορμή για να ξυπνήσουν κάποιοι;
Για να αρχίσουν να ελέγχουν το οργανωμένο έγκλημα που καλπάζει στην Κύπρο; Η θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν και αυτοί, όπως λέγεται,τα οφέλη του που είναι τόσο μεγάλα ώστε να φτάνουν για να κλείνουν τα στόματα και τα αυτιά κάθε αρχής;

 

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε