Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ετοιμαζόμαστε να πανηγυρίσουμε τη χρεοκοπία μας!

Μόλις πριν από ένα μήνα η ελληνική Βουλή σε μια από τις δραματικότερες συνεδριάσεις της ψήφισε το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο.

Μόλις πριν από ένα μήνα η ελληνική Βουλή σε μια από τις δραματικότερες συνεδριάσεις της ψήφισε το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο. Πριν την ψήφιση του η κυβέρνηση κινδύνευσε ακόμα και με κατάρρευση από βουλευτές της επειδή θεωρούσαν σκληρότατα τα μέτρα που περιελάμβανε.
 
Τελικά επείσθησαν επειδή το νομοσχέδιο αυτό θα πετύχαινε ότι δεν πέτυχε το περυσινό μνημόνιο. Την αποφυγή της χρεοκοπίας.

Και σήμερα η κυβέρνηση μιλά για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, το εξετάζει σοβαρά και το θεωρεί πιθανό σενάριο.

Όπως έκανε και πριν το μνημόνιο “παίζει” με τις λέξεις νομίζοντας ότι θα αποφύγει το πολιτικό κόστος. Τότε μας έλεγε ότι δε θα υπαχθούμε στο ΔΝΤ. Βεβαίως και ενταχθήκαμε, αντιμετωπίζουμε όλες τις επιπτώσεις αυτής της ένταξης , ενώ η συμμετοχή της Ε.Ε. στοι μηχανισμό παρ΄ ότι παρουσιάστηκε ως εγγύηση, μάλλον καταστροφική αποδείχθηκε.

Έτσι και σήμερα τη χρεοκοπία τη βαφτίζουμε επιλεκτική ,ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος μας προτρέπει να χρησιμοποιούμε τον αγγλικό όρο που…ηχεί καλύτερα!  Όλα δείχνουν ότι είμαστε πιά έτοιμοι να πανηγυρίσουμε που θα καταφέρουμε να χρεοκοπήσουμε…επιλεκτικά!

Γιατί και αυτό ως επιτυχία θα παρουσιαστεί.

Έλεος πια….

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε