Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Φτάνουμε στο αδιέξοδο;

Όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη της 6ης Μαϊου τόσο γίνεται

Όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη της 6ης Μάιου τόσο γίνεται πιο ξεκάθαρο ότι το αποτέλεσμα που θα βγάλει δε θα πάει τη χώρα μακριά.
Ακόμα και αν γίνει κατορθωτό να σχηματιστεί κυβέρνηση, αυτή δε θα είναι ισχυρή ούτε θα μπορέσει να μακροημερεύσει.

Τυχόν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ,που θα σχηματιστεί μόνο εφ όσον το άθροισμα τους φτάσει το 50% των ψηφισάντων σύμφωνα με τον όρο που έθεσε ο κ. Βενιζέλος, φαίνεται ότι θα είναι βραχύβια και θα έχει στόχο μια ολιγόμηνη διακυβέρνηση για να δρομολογηθούν τα μέτρα που έχουν συνυπογράψει οι αρχηγοί τους. Τρίτο κόμμα δύσκολα θα βρεθεί να συμπράξει σε μια τέτοια κυβέρνηση, αλλά και αν βρεθεί αρχικά, μάλλον περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει κατά την πορεία της.

Αν από τις εκλογές της Κυριακής δε σχηματιστεί κυβέρνηση τότε θα ξαναοδηγηθούμε σε κάλπες με πιθανότερη ημερομηνία την 17η Ιουνίου αλλά και με το ίδιο αδιέξοδο.

Ελπίδα των κομμάτων εξουσίας είναι ότι τότε τα νέα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί και θα αποσπάσουν σημαντικά ποσοστά , θα “ξεφουσκώσουν”.

Ταυτόχρονα οι πιέσεις και τα ξεκάθαρα μηνύματα χρεοκοπίας που θα έρθουν από τους δανειστές μας θα πείσουν τους ψηφοφόρους να επιστρέψουν εκτονωμένοι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Με απλά λόγια μιλούμε για μια άρρωστη χώρα που περπατά σε τεντωμένο σχοινί θεωρώντας ότι δε θα γκρεμοτσακιστεί…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε