Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η “αλα καρτ” κρατική συνέπεια κατά Π. Οικονόμου

Μια από τις βασικές αιτίες που μας έφεραν στη δραματική σημερινή

Μια από τις βασικές αιτίες που μας έφεραν στη δραματική σημερινή κατάσταση είναι η ανεύθυνη, πελατειακή και ευκαιριακή λειτουργία των πολιτικών μας.
Είναι αυτή που διέφθειρε γενιές Ελλήνων, κατασπατάλησε δημόσιο χρήμα και δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη υπόθεση με τους ημιυπαίθριους και τον υπουργό αναπληρωτή οικονομικών Π. Οικονόμου.

Την περασμένη Πέμπτη ο εν λόγω υπουργός κατέθεσε στη Βουλή διάταξη που συμπεριελάμβανε στα τεκμήρια διαβίωσης και τους “τακτοποιημένους” ημιυπαίθριους χώρους, παρ΄ ότι υπήρχε ρητή δέσμευση του κράτους όταν μας καλούσε να τους δηλώσουμε και να τους πληρώσουμε ότι δε θα επιφέρουν περαιτέρω επιβάρυνση.

Αμέσως μετά την κατάθεση της διάταξης υπήρξε κατακραυγή, ενώ η ΝΔ αποχώρησε από την επιτροπή που συζητούσε το σχετικό νομοσχέδιο.
Και τελικώς το πρωί της Δευτέρας ο κ. Οικονόμου από τηλεοράσεως ανήγγειλε ότι παίρνει πίσω την κατατεθείσα διάταξη. Αιτιολόγησε την απόφαση του με το επιχείρημα ότι το κράτος θα πρέπει να έχει συνέπεια. Δεν απάντησε όμως γιατί λησμόνησε αυτή τη βασική αρχή διακυβέρνησης όταν συνέτασσε τη διάταξη.

Δεν μας διευκρίνισε ποιές μέρες της εβδομάδας ισχύει αυτή η συνέπεια και ποιές δεν ισχύει.
Και εντέλει, δε μας έπεισε για την πρόθεση του. Ήθελε να αποκαταστήσει μια από τις πολλές αδικίες που συνυπέγραψε ή να επαναφέρει στην επιτροπή τη ΝΔ και να ενισχύσει το προφίλ του στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθήνας που οι πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται πολύ χαμηλά εν όψη εκλογών;

Οι πολίτες βρίσκονται σε αδιέξοδο. Και οι πολιτικές του “είπα-ξείπα” μόνο ένταση και περαιτέρω απαξία προκαλούν.
Ειδικά όταν ως δικαιολογία επικαλούνται τη συνέπεια που είχαν…ξεχάσει πριν τις επικρίσεις.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε