Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η ανικανότητα που πληρώνουμε πανάκριβα

Η ανικανότητα της αστυνομίας στο περιστατικό που έγινε τα ξημερώματα

Η ανικανότητα της αστυνομίας στο περιστατικό που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Μαρούσι είναι αφ’ ενός παροιμιώδης, αφ’ ετέρου ενδεικτική της επιχειρησιακής δυνατότητας που έχει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν σε αυτή την παρωδία, ειδοποιήθηκαν για να ελέγξουν ύποπτους σε μια περιοχή υψηλής επικινδυνότητας αφού στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν γραφεία εφορίας, μιας μεγάλης εταιρίας αμερικάνικων συμφερόντων, αλλά και εγκαταστάσεις της περιβόητης SIEMENS.

Χαλαροί οι αστυνομικοί αντί να ελέγξουν τους ύποπτους, βρέθηκαν να τρέχουν πανικόβλητοι χωρίς όπλα,γιλέκα και ασυρμάτους. Πέτυχαν δηλαδή το ακατόρθωτο. Κατάφεραν να αιφνιδιαστούν από εκείνους που έπρεπε να αιφνιδιάσουν. Είχαν το πλεονέκτημα και βρέθηκαν να τρέχουν με την…πλάτη!

Λίγο αργότερα, εξαιτίας της κινητοποίησης που ακολούθησε, άλλοι αστυνομικοί εντόπισαν τους ίδιους δράστες στη Λ. Κηφισίας.

Τους…χτύπησαν το τζάμι για να σταματήσουν και βεβαία οι ύποπτοι εξαφανίστηκαν ξανά αναπτυσσόταν ταχύτητα, χωρίς όμως αυτί τη φορά να αφοπλίσουν τους…διώκτες τους.

Εν κατακλείδι από αυτό το περιστατικό στο οποίο σχεδόν δέκα αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν δυο ύποπτους, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν κατάφεραν να δουν ούτε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκίνητου τους.

Στο απλοϊκό ερώτημα, πόσοι αστυνομικοί χρειάζονται τελικώς για να σταματήσουν δυο ύποπτους, δεν υπάρχει απάντηση.

Στο μείζον ερώτημα τι αστυνομία έχουμε, υπάρχει απάντηση. Ανίκανη.

Κανείς βεβαίως δε θέλει μια αστυνομία σερίφηδων που θα λειτουργεί ως …ράμπο. Και κανείς δεν πρέπει να ανεχθεί μια αστυνομία που θα δείχνει την επάρκειά της ξυλοφορτώνοντας και βασανίζοντας λαθρομετανάστες.

Αλλά όλοι θέλουμε μια επαγγελματική αστυνομία που να εκπληρώνει τα όσα ορίζει το Σύνταγμά μας.

Μήπως λοιπόν είναι λάθος η προσέγγιση που χρόνια έχουν οι περισσότεροι πολιτικοί που ηγούνται του αρμοδίου υπουργείου;

Μήπως δε χρειαζόμαστε πιο πολλούς, αλλά πιο εκπαιδευμένους αστυνομικούς;

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν φέρνει διορισμούς άρα δε φέρνει και ψήφους. Δε δημιουργεί ρουσφέτια αλλά κάνει δουλειά υποδομής που δεν έχει έμμεσο πολιτικό όφελος. Υπάρχει κανείς που να το αντέχει;

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε