Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η καταστροφική διετία του Παπανδρέου

Η στάση της Μέρκελ προς τον Α. Σαμαρά προφανώς αποτιμάται θετικά.

Η στάση της Μέρκελ προς τον Α. Σαμαρά προφανώς αποτιμάται θετικά.

Αν συνυπολογίσουμε και αυτά που είπε η γερμανίδα καγκελάριος στη συνέντευξη που παραχώρησε λίγες ώρες μετά τη συνάντηση της με τον έλληνα πρωθυπουργό όπου ζήτησε να σταματήσουν οι αρνητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας καθίσταται σαφές ότι πρόσκαιρα ένα μικρό μέρος του αρνητικού κλίματος έχει αντιστραφεί.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι λύθηκε το ελληνικό πρόβλημα. Θα πρέπει να ληφθούν όλα τα επώδυνα μέτρα ,να κάνουμε και νέες θυσίες για να μην πάνε χαμένες οι προηγούμενες.

Όμως φάνηκε ότι δεν μας έχουν ξεγράψει.

Όπως φάνηκε και κάτι άλλο. Η μεγάλη ζημιά που έκανε στη χώρα η τακτική που ακολούθησε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός επί 2 χρόνια έλεγε σε ευρωπαίους και αμερικάνους πόσο άθλια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Πόσο μεγάλη διαφθορά υπάρχει. Τα παραπάνω έχουν πολύ μεγάλη δόση αλήθειας.

‘Όταν όμως τα επαναλαμβάνει συνεχώς ο έλληνας πρωθυπουργός μεγαλοποιούνται στο έπακρο. Και γίνονται η μόνη αλήθεια. Γιατί βολεύουν αυτούς που τα ακούνε. Δεν τους επιμερίζουν ευθύνη για το πρόβλημα. Την καταλογίζουν στο σύνολο τους στους τεμπέληδες του νότου.

Αυτή η εικόνα εδραιώθηκε για τα καλά. Πέρασε στο διεθνή τύπο που αρχικά δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να ανακυκλώνει τα λόγια του κ. Παπανδρέου και στη συνέχεια να την επαυξάνει.

Έτσι χάθηκε ο σεβασμός και η εκτίμηση προς την Ελλάδα. Δηλαδή το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που είχαμε και ήταν το όνομα ,η ιστορία μας, οι αρχές ο πολιτισμός μας. Αυτά που δόμησαν επί αιώνες τη θέση μας στην Ευρώπη που δεν ήταν οικονομική αλλά αξιακή. Και έγιναν θρύψαλα.

Δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι ο Παπανδρέου ήθελε να βοηθήσει τη χώρα. Κρίνοντας όμως εκ του αποτελέσματος την παρέλαβε προβληματική και παρέδωσε χρεοκοπημένη και απαξιωμένη…

Και δε μαζεύεται με τίποτα…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε