Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η κυβέρνηση Καραμανλή διαμορφώνει ακόμα το πολιτικό τοπίο

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα που συνάγονται από την έρευνα

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα που συνάγονται από την έρευνα της Αlco για το Newsit.gr που παρουσιάζουμε σήμερα με αφορμή τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Είναι το όριο που η ίδια η κυβέρνηση έθεσε εξ αρχής για την πρώτη αξιολόγησή της.

Οι πολίτες λοιπόν φαίνεται ότι εξακολουθούν να …ελπίζουν. Σε αυτές τις 100 ημέρες είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση πήρε σοβαρές πρωτοβουλίες και δρομολόγησε δομικές αλλαγές.

Βρέθηκε αντιμέτωπη με το σύγχρονο ελληνικό δράμα που λέγεται…οικονομία και προσπαθεί ασθμαίνουσα να προλάβει τη χρεωκοπία.

Στο ίδιο διάστημα είδαμε και πολλές παλινωδίες άλλα και ερασιτεχνισμούς. Όμως οι ψηφοφόροι, με αρκετές επιφυλάξεις που αποτυπώνονται σαφέστατα στη δημοσκόπηση, της δίνουν πίστωση χρόνου.

 

Και αυτό προκύπτει γιατί συγκρίνουν τη σημερινή κυβέρνηση με την προηγούμενη. Μια κυβέρνηση απραξίας και καταστροφικής πολιτικής στην οικονομία όπως τουλάχιστον την έκριναν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές.

 

Αυτή η σύγκριση είναι που δίνει ακόμα πολιτικό χρόνο στο Γ. Παπανδρέου. Αλλά ο χρόνος αυτός είναι πεπερασμένος. Και ίσως όσο γρήγορα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και ελπίδας στο ΠΑΣΟΚ, το ίδιο γρήγορα μπορεί να την αποσύρουν εάν δεν υλοποιηθούν αυτά που υποσχέθηκε.

Το…φάντασμα της κυβέρνησης Καραμανλή όμως καθορίζει και την εικόνα της ΝΔ. Η εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση είναι μάλλον ανησυχητική.

 

Στη δημοσκόπηση που παρουσίασε το newsit.gr αμέσως μετά την εκλογή Σαμαρά φαινόταν μια ανάκαμψη υπέρ της ΝΔ.

Αυτή όμως φαίνεται αρκετά γρήγορα να εξανεμίζεται και να μη εξελισσόταν για την ώρα τουλάχιστον σε δυναμική.

Αν παρατηρήσετε τις μετακινήσεις ψηφοφόρων θα διαπιστώσετε ότι ακόμα και σήμερα οι διαρροές της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ παραμένουν μεγάλες ενώ και η συσπείρωση του κόμματος του Α.Σαμαρά είναι χαμηλή.
Αιτία είναι ίσως το ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει τολμήσει ακόμα να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή.

 

Αντίθετα δείχνει διακριτικά να θέλει να το αποφύγει μαζί με κάποιες εξεταστικές που τελικά τις δέχθηκε μη μπορώντας να κάνει αλλιώς.
Αυτή η τακτική όμως τον εγκλωβίζει στο κακό παρελθόν. Κι αν δεν το αποτινάξει πολύ δύσκολα θα πείσει τον ελληνικό λαό ότι μια κυβέρνηση ΝΔ δε θα είναι το ίδιο κακή με την κυβέρνηση Καραμανλή.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε