Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η κυβέρνηση που ευτελίζει αυτά που αποφασίζει….

Αυτό που συμβαίνει στους δρόμους της Αθήνας από το πρωί είναι η

Αυτό που συμβαίνει στους δρόμους της Αθήνας από το πρωί είναι η σταγόνα που έλειπε όχι απλώς για να ξεχειλίσει το ποτήρι αλλά για να…εκραγεί!

Οι ιδιοκτήτες των επιταγμένων φορτηγών μιας και ο χρόνος τους τελειώνει αφού ο νέος νόμος που ανοίγει το επάγγελμα τους ψηφίζεται την Τετάρτη, αποφάσισαν να κάνουν ότι κάνει κάθε συντεχνία που διεκδικεί κάτι σ’ αυτό τον τόπο. Δηλαδή να καταταλαιπωρήσουν το κοινωνικό σύνολο.
‘Ετσι μετά τους αγρότες με τα τρακτέρ, τους λιμενεργάτες και πολλούς άλλους και οι φορτηγατζήδες έκλεισαν τους δρόμους παραλύωντας την πόλη και διαλύoντας τα νεύρα των πολιτών.

Όπως κάθε εξουσία έτσι και αυτοί πατούν στην πλάτη της κοινωνίας για τη διεκδίκηση τους. Για να τηρήσουν τα προσχήματα θα “κλαφτούν” μπροστά στις κάμερες ζητώντας συγνώμη για την ταλαιπωρία και θα συνεχίσουν τον…αγώνα τους.
Απέναντι τους στέκεται η κυβέρνηση. Αυτή που διακηρύττει συνεχώς ότι πρέπει επιτέλους να μάθουμε να τηρούμε τους νόμους. Αυτή που επιβάλει πλαφόν στα βενζινάδικα ή επιτάσει  τα φορτήγα για να τηρηθούν οι νόμοι. Αλλά όλα αυτά τα κάνει  στα λόγια.

Γιατί μόλις ζορίσουν τα πράγματα το πλαφόν αίρεται, και η επίταξη ξεχνιέται. Ετσι τα κατά τα άλλα επιταγμένα φορτηγά βρίσκονται εδώ και μέρες παρκαρισμένα παράνομα στις εθνικές οδούς. Η τροχαία είναι εκεί όχι για εφαρμόσει το νόμο αλλά για να περιφρουρήσει τους παράνομους. Σήμερα τα ξημερώματα μάλιστα έγινε και τροχαίο ατύχημα εξ’ αιτίας αυτής της κατάστασης.

Εδώ και ώρες όποιος προσπαθεί να κινηθεί καταταλαιπωρείται. Από τους επιταγμένους. Από τους συνδικαλιστές που ψάχνουν μια ηρωική έξοδο.
Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται στους δρόμους. Κι όμως κανένας νόμος από αυτούς που θα προστάτευαν τους πολλούς δεν εφαρμόζεται.
Κι όσο ο χρόνος περνά τόσο η κατάσταση γίνεται πιο επικίνδυνη. Αν λόγω της επίταξης η κινητοποίση αυτή είχε ελεγχθει στη γέννηση της δε θα είχαμε φτάσει στη σημερινή ένταση. Η όποια σύγκρουση τώρα θα είναι πολύ σκληρή.

Αυτό το αδιέξοδο το παρήγαγε η κυβερνητική πολιτική.Γιατί δεν έκανε αυτό που ζητά από εμάς.Δεν τήρησε τους νόμους και τις έκτακτες αποφάσεις που η ίδια έλαβε…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε