Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η κυβέρνηση στην κόψη του ξυραφιού

Η κυβέρνηση στην κόψη του ξυραφιού

Την άποψη μου για το πόσο λάθος ήταν η εσπευσμένη απόφαση για

Την άποψη μου για το πόσο λάθος ήταν η εσπευσμένη απόφαση για ανασχηματισμό χωρίς πριν να αποφασιστεί νέα πολιτική στρατηγική αλλά και οι τακτικές κινήσεις για την υλοποίηση της την έχω ήδη παραθέσει.

Το φόβο μου ότι πολλές επιλογές νέων υπουργών και υφυπουργών είναι υψηλού ρίσκου επίσης την έχω παραθέσει.

Όμως το τελευταίο 48ωρο η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και η κυβέρνηση κινδυνεύει να περιέλθει σε περιδίνηση, να ακυρώσει τη φιλοσοφία, το ρόλο και το έργο της και να καταργήσει τα πεπραγμένα της. Και αυτό δε θα οδηγήσει σε εκλογική νίκη αλλά σε συντριβή οψέποτε στηθούν κάλπες.

Γιατί υπάρχει αυτός ο κίνδυνος; Μα γιατί δεν εκπονήθηκε κάποιο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα και έτσι βρεθήκαμε στη γνώριμη για την Ελλάδα κατάσταση κάθε υπουργός να λέει και να προσπαθεί να κάνει ότι τον βολεύει. Υπήρξε μια γενικόλογη και ασαφής ρητορική για μείωση φόρων και ελάφρυνση βαρών. Χωρίς σχέδιο. Χωρίς πρόγραμμα. Κάποιο λοιπόν θεώρησαν ότι το καπάκι άνοιξε.

Έτσι π.χ. ο νέος υπουργός παιδείας Α.Λοβέρδος προσπαθεί να ανατρέψει ότι μπορεί από τα πεπραγμένα του προκατόχου του ξανανάβοντας τη φωτιά των κινητοποιήσεων στα ΑΕΙ. Ο νέος υφυπουργός ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτος επαναφέρει την αμφισβήτηση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, ένα θέμα που μετά από χρόνια επιτέλους δρομολογήθηκε.

Και προφανώς έπεται συνέχεια…

Μέχρι οι δανειστές να μας ξανατραβήξουν τα γκέμια, να μας ξανασφύξουν τη θηλιά και να μας ταπεινώσουν. Γιατί δε θα έχουμε να τους παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αλλά …μπαταριές στον αέρα.

Πέρασε ένας μήνας από τις ευρωεκλογές. Είναι ώρα να ξεπεραστεί το σοκ της ήττας και η κυβέρνηση να ανασυνταχθεί.

Ο χρόνος τρέχει σε βάρος της….

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε