Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η “ρώσικη ρουλέτα” της πρόωρης κάλπης

Το ρεπορτάζ του newsit για τα σενάρια που μπορεί να βγάλει μια πρόωρη

Το ρεπορτάζ του newsit για τα σενάρια που μπορεί να βγάλει μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ίσως κάνουν κάποιους να σκεφτούν αυτό το ενδεχόμενο…δυό φορές.

Όπως όλα δείχνουν, η όποια κυβέρνηση προκύψει θα είναι ή οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή συνεργασίας δύο τουλάχιστον κομμάτων.

Άρα οι ισχυρές αρχηγικές κυβερνήσεις με “ακούνητους” υπουργούς που βασίζονταν σε “μπετοναρισμένες” κοινοβουλευτικές ομάδες θα είναι όνειρο …πρόωρου νυκτός!

Κυβέρνηση θα μπορεί να σχηματίσει το πρώτο κόμμα με τη συνεργασία ενός ή περισσοτέρων μικρότερων. Το δεύτερο κόμμα δε θα έχει τέτοια δυνατότητα αφού ο εκλογικός νόμος το καταληστεύει για να πριμοδοτήσει το πρώτο.

Στο ερώτημα ποιό θα είναι το πρώτο κόμμα όλοι οι αναλυτές…γελούν. Η κατάσταση είναι τόσο συγκεχυμένη, οι “γραμμές” τόσο αχνές και η προεκλογική περίοδος τόσο καθοριστική που όσο πιθανό είναι να βρεθεί το ΠΑΣΟΚ 5 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ, άλλο τόσο πιθανό είναι να είναι η ΝΔ 5 μονάδες μπροστά, ή τα δύο κόμματα σχεδόν να ισοψηφήσουν.

Και η αυτοδυναμία μπορεί να καθοριστεί από λίγες εκατοντάδες ψήφων που θα αφήσουν εντός βουλής ή θα βάλουν σε αυτή ένα από τα μικρότερα κόμματα.

Με λίγα λόγια αυτός που θα πάρει το βάρος να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές θα πρέπει να ξέρει ότι στην πιο αβέβαιη περίοδο οδηγεί την Ελλάδα στην πιο αβέβαιη εκλογική αναμέτρηση.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε