Τετάρτη, 17 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η συγχώνευση θα πετύχει μόνο αν…

Η συγχώνευση της ALPHA BANK με τη EUROBANK έγινε δεκτή από όλους με ενθουσιασμό.

Η συγχώνευση της ALPHA BANK με τη EUROBANK έγινε δεκτή από όλους με ενθουσιασμό. Οι πάντες συνεχάρησαν τα στελέχη των ­δύο τραπεζών που υλοποίησαν μια πρόκληση η οποία έστω και πρόσκαιρα πέτυχε το πιο δύσκολο. Αντέστρεψε τη “μαύρη” εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Και είναι αυτό ακριβώς το σημείο που γεννά τη μεγάλη προσδοκία αλλά και την ευθύνη αυτών που έκαναν τούτο το τολμηρό βήμα. Τα στελέχη των δύο τραπεζών έχτισαν με προσωπικό κόστος μια σημαντική συμφωνία.

Τώρα πρέπει και να υλοποιηθεί. Και για να μετατρέψει την πρόσκαιρη αναλαμπή σε ουσιαστική αλλαγή κλίματος, θα πρέπει να κάνει πράξη την προσδοκία. Με τη βοήθεια και των κεφαλαίων από το Κατάρ να αναζωογονήσει -στο βαθμό που της αναλογεί- την επιχειρηματική δραστηριότητα. Να βοηθήσει τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις με ρευστότητα και στήριξη στις νέες τους προσπάθειες.

Είναι προφανές ότι ένα μέρος των κεφαλαίων της θα τοποθετηθεί στο haircut των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Αυτό θα βοηθήσει και την προσπάθεια της χώρας να αποφύγει τα χειρότερα ,αλλά και το ίδιο το νέο σχήμα να ξεπεράσει το σκόπελο αυτό χωρίς μείζονα προβλήματα.

Είναι όμως υποχρέωση των στελεχών της νέας τράπεζας να μη μείνουν μόνο σε αυτό, αλλά με τόλμη και σύνεση να στηρίξουν την αγορά.

Μόνο τότε θα έχουν αξιοποιήσει την ευκαιρία που οι ίδιοι δημιούργησαν και θα έχουν δικαιολογήσει τους πανηγυρισμούς κατά την ανακοίνωση της απόφασης.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε