Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ…

Η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ…

Η νέα δημοσκόπηση της ALCO για το Newsit παράγει δύο συμπεράσματα.

Η νέα δημοσκόπηση της ALCO για το Newsit παράγει δύο συμπεράσματα.
Κατ’ αρχήν το προβάδισμα που ανέκτησε η κυβέρνηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου και τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ μοιάζει να εδραιώνεται.

Δύο μήνες μετά από τις παραπάνω εξελίξεις και παρ’ όλα όσα μεσολάβησαν -επιτάξεις κλπ- η ΝΔ έχει πια σταθερό προβάδισμα από το κόμμα του κ. Τσίπρα. Η τάση αυτή φαίνεται ότι δεν ήταν συγκυριακή αφού καταγράφεται σταθερά πια στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων χωρίς να παρουσιάζει μεταστροφή.

Συμπαρασύρει δε και τους άλλους κυβερνητικούς εταίρους όπως το ΠΑΣΟΚ που επίσης καταγράφει σημαντική άνοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει, όπως εγκαίρως είχε επισημάνει ο επικεφαλής του, να παρουσιάζει μια στασιμότητα και να μην αναπτύσσει στην παρούσα συγκυρία δυναμική.

Το δεύτερο συμπέρασμα της έρευνας αφορά το ΠΑΣΟΚ στο οποίο είναι και επικεντρωμένη. Οι ψηφοφόροι θέτουν στον κ. Βενιζέλο το δίλλημα. Ή το αλλάζεις συθέμελα και μένεις, ή το αφήνεις και φεύγεις εσύ.

Δηλαδή, ή κάνεις τέτοιες αλλαγές στο κόμμα που να αποδεικνύουν ότι και εσύ ο ίδιος αλλάζεις, ή φεύγεις για να το αλλάξει ο…επόμενος.

Και επειδή στις αλλαγές συμπεριλαμβάνουν ακόμα και “ιερά και όσια” όπως το όνομα και το σύμβολο, οι ψηφοφόροι ζητούν κατ’ ουσίαν από τον κ. Βενιζέλο να επιχειρήσει τη δημιουργία εκ βάθρων ενός νέου κεντροαριστερού πόλου.

Και αυτή η προσμονή είναι που ανακόπτει και τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο κ. Βενιζέλος δεν αξιοποιήσει αυτή την προσμονή ίσως η εικόνα της κεντροαριστεράς να αλλάξει άρδην υπέρ του κ. Τσίπρα.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε