Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Καίει το “χαρτί” του ή “έχει πιάσει κλίμα”;

Καίει το “χαρτί” του ή “έχει πιάσει κλίμα”;

Η τακτική που εφαρμόζει ο Μ. Χρυσοχοίδης στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ είναι υψηλού ρίσκου

Η τακτική που εφαρμόζει ο Μ. Χρυσοχοίδης στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ είναι υψηλού ρίσκου και πολύ ξένη για τα δεδομένα του κόμματος.

Σε μια πρώτη εκτίμηση μοιάζει βιαστική, δείχνει έλλειψη σχεδιασμού και έχει πολλά στοιχεία που προδίδουν άγχος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανήγγειλε την υποψηφιότητα του σε μια από τις πολλές ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις και όχι σε μια προγραμματισμένη και σχετική εκδήλωση.
Έτσι δεν έδωσε εξ αρχής μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους στόχους, τις δεσμεύσεις και το όραμα του.

Χρησιμοποίησε υψηλότατους τόνους και βαρείς χαρακτηρισμούς για πεπραγμένα στα οποία εμπλέκεται άμεσα. Δεν έκανε όμως την ανάλογη αυτοκριτική ούτε έδωσε κάποια συγκεκριμένη συνταγή εξόδου από την κρίση.

Στο εσωτερικό του Πασοκ δεν έχει ερείσματα. Ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε στον κομματικό μηχανισμό.

Άρα ποντάρει μόνο στην κοινωνία. Και μοιάζει να προσπαθεί να ξυπνήσει το θυμικό της.

Σε άλλες “χαρτογραφημένες” εποχές θα λέγαμε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης βιάζεται, γίνεται “λαγός” για τους αντιπάλους του και “καίει το χαρτί του”.

Όμως σήμερα που όλα είναι αλλιώς θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν η…μη τακτική που φαινομενικά εφαρμόζει ο κ. Χρυσοχοίδης θα έχει θετική αντιμετώπιση από την κοινή γνώμη.

Κι αν το θυμικό που προσπαθεί να ξυπνήσει θα στραφεί εναντίον του θεωρώντας τον συνυπεύθυνό ή θα δημιουργήσει “ρεύμα” υπέρ του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει γρήγορα να δημοσιοποιήσει το σχέδιο και τις προτάσεις του, ώστε να κριθεί γι’ αυτά και όχι για τον τρόπο εκφοράς του λόγου του.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε