Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Κερδισμένη έως τώρα η ΝΔ

Κερδισμένη έως τώρα η ΝΔ

Ο χώρος της κεντροαριστεράς παραμένει κινούμενη άμμος

Ο χώρος της κεντροαριστεράς παραμένει κινούμενη άμμος αφήνοντας τα πάντα μετέωρα στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Αυτό είναι το βασικό δικό μου συμπέρασμα από την τελευταία δημοσκόπηση της ALCO για το newsit που δημοσιεύουμε σήμερα.

Γιατί στην κεντροδεξιά η ΝΔ μοιάζει να έχει εδραιώσει την κυριαρχία της κυρίως λόγω της καλής εικόνας του αρχηγού της και πρωθυπουργού Α. Σαμαρά. Το ποσοστό του ως προς την αξιοπιστία προς την κοινή γνώμη είναι 35% , δηλαδή μεγαλύτερο αυτού του Α. Τσίπρα που ανέρχεται στο 21%. Ταυτόχρονα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζουν περιορισμένη πτώση και όχι δυναμική ανόδου, ενώ η Χρυσή Αυγή σταματά να είναι υποδοχέας αντίδρασης αφού σταθεροποιείται πέριξ του 9%.

Αντίθετα στην άλλη όχθη του πολιτικού τόξου όλα μοιάζουν ρευστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να δίνει μάχη στήθος με στήθος για την πρωτεία με τη ΝΔ αλλά αδυνατεί να αναπτύξει ακόμα δυναμική νίκης. Και είναι χαρακτηριστικό ότι η κίνηση Αλαβάνου παρά το ότι απέχει πολύ ακόμα από τον τυπικό πολιτικό σχηματισμό καταγράφει ήδη ποσοστό 1.7%

Στο ΠΑΣΟΚ ούτε το συνέδριο προσέδωσε αέρα ανόδου. Ξεχάστηκε γρήγορα και δεν αποτέλεσε αφετηρία. Άρα μάλλον απέτυχε και μια ακόμη ευκαιρία χάθηκε. Το ποσοστό του πέφτει στο 5,5% και η καταγραφή του κόμματος Λοβέρδου λίγο πάνω από το 2% από την αρχή του βίου του, ποσοστό που κυρίως προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, δείχνει την ανάγκη των ψηφοφόρων αυτού του χώρου για κάτι νέο.

Το ΚΚΕ δεν ενισχύθηκε από την αλλαγή ηγεσίας, ενώ κάμψη εμφανίζει και η ΔΗΜΑΡ που προφανώς εξηγείται από τη ζητήματα που ανέκυψαν με τον κ. Μανιτάκη και τον κ. Ρουπακιώτη.

Εν κατακλείδι όλα παραμένουν ανοιχτά ,οι πολίτες αναζητούν διεξόδους και δεν τις βρίσκουν, ενώ κανένα από τα υφιστάμενα κόμματα δεν κερδίζει εμπιστοσύνη και δυναμική σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Άρα κερδισμένη επί του παρόντος είναι η ΝΔ που παρά τη φθορά της διακυβέρνησης και εκμεταλλευόμενη τη ρευστότητα παραμένει ισχυρή.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε