Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Με τα ψέμματα και τις μισές αλήθειες μεγαλώνετε την οργή μας

Με τα ψέμματα και τις μισές αλήθειες μεγαλώνετε την οργή μας

Πολύ φοβάμαι ότι αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει αμέσως νοοτροπία και πρακτικές θα βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση που ίσως δε θα μπορεί να αντιστρέψει.

Πολύ φοβάμαι ότι αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει αμέσως νοοτροπία και πρακτικές θα βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση που ίσως δε θα μπορεί να αντιστρέψει.

Με ψέμματα, μισές αλήθειες, ξεπερασμένες επικοινωνιακές κορώνες και παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο που όλοι έχουμε ανάγκη να μάθουμε την αλήθεια και να βρούμε μία αχτίδα ελπίδας και προοπτικής είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τη συμπαρασύρει ο καυτός αέρας που σαρώνει τις ζωές μας. 

Είναι δυνατόν άλλα να ανακοινώνει την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών και άλλα να γράφει στο νομοσχέδιο που στέλνει στη Βουλή; Είναι δυνατόν πχ να αλλάζει τις διατάξεις για το ποιοί συνταξιούχοι δικαιούνται δώρο μέσα σε δύο ημέρες και να τις κάνει ακόμη επαχθέστερες;

Δεν καταλαβαίνει την οργή που προκαλεί στην κοινωνία;

Είναι δυνατόν δύο κορυφαίοι υπουργοί, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Παπακωνσταντίνου να παίζουν με τα νεύρα και τις ζωές μας; Και οι δύο είπαν σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις τους τη Δευτέρα ότι σχεδιάζουν έκτακτη εισφορά για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Όπως ήταν επόμενο οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες. Έτσι το μεσημέρι της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υφίσταται θέμα τέτοιας εισφοράς. Δηλαδή υπουργοί πέταξαν ένα “πυροτέχνημα” έκαναν παιχνίδι με τη ζωή μας, μέτρησαν αντιδράσεις και το… μάζεψαν. 

Σημειώστε δε ότι ο κ. Λοβέρδος διαμαρτυρόταν σε υψηλούς τόνους το πρωί κατά τη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο του για ανεύθυνα δημοσιεύματα σχετικά με το ασφαλιστικό. Για τις ανεύθυνες δηλώσεις που κάνει ο ίδιος δεν είπε ούτε λέξη!
Ίδια τακτική ακολούθησε η κυβέρνηση και με τον ιδιωτικό τομέα. Επί τρεις ημέρες υπουργοί έλεγαν πόσο σκληρή μάχη δίνουν για να μην περικοπούν τα δώρα. Αποδείχθηκε τελικά ότι οι επιτηρητές μας όντως έθεσαν το θέμα αυτό ως ενδεχόμενο μέτρο μαζί με πολλά ακόμα, αλλά δεν επέμειναν καθόλου και δεν χρειάστηκε… μάχη για να αποτραπεί. 

Πανηγύρισε λοιπόν ο υπουργός την Κυριακή ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν θα θιγεί καθόλου λόγω των προσπαθειών του. Για να μάθουμε λίγες ώρες αργότερα ότι ο μισθός του πρωτοπροσλαμβανόμενου θα μειωθεί κατά περίπου 100 ευρώ το μήνα και από 640 ευρώ καθαρά σήμερα θα πέσει στα περίπου 540 ευρώ.

Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο των κινήσεών της. Αντί να δημιουργεί όραμα πολλαπλασιάζει την οργή. Αντί να κερδίζει την εμπιστοσύνη μας με την ειλικρίνειά της, αυξάνει την κοινή πεποίθηση ότι όλοι όσοι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν είπαν μόνο ψέμματα. Όλα αυτά είναι ο πιο σίγουρος δρόμος προς την καταστροφή. Και με τη δική μας και τη δική της.

Η ευρωπαϊκή κρίση όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά τώρα κορυφώνεται. Το απέδειξε η σημερινή μεγάλη πτώση όλων των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και του ευρώ. Πολλοί επιμένουν ότι τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα δεν είναι αρκετά και θα χρειαστούν νέα. Και η λαϊκή οργή κορυφώνεται. 

Μπορεί άραγε να τα χειριστεί όλα αυτά η κυβέρνηση;

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε