Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Μετατρέψτε το επίδομα πετρελαίου σε επίδομα θέρμανσης

Μετατρέψτε το επίδομα πετρελαίου σε επίδομα θέρμανσης

Παρά τα διευρυμένα σε σχέση με πέρυσι κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου

Παρά τα διευρυμένα σε σχέση με πέρυσι κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου είναι βέβαιο ότι από τις 580.000 οικογένειες που το δικαιούνται, πολύ λίγες θα καταφέρουν να το λάβουν.

Βασική αιτία είναι ότι μετά τα όσα έγιναν πέρυσι, πολλοί είτε επειδή μένουν σε πολυκατοικίες που δε θα βάλουν καθόλου πετρέλαιο, είτε επειδή μετέτρεψαν την εγκατάσταση τους σε φυσικού αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος ή άλλων λύσεων δε θα πάρουν το βοήθημα.

Έτσι η κυβέρνηση θα εμφανίζεται να έχει κοινωνική ευαισθησία αλλά οι πολίτες δε θα την απολαμβάνουν. Άλλωστε το ίδιο τρυκ εφαρμόστηκε και πέρυσι. Από τα 280 εκατ. Ευρώ που είχαν προβλεφθεί ως βοήθημα για το 2012-2013 ζητήθηκαν μόνο τα 80 εκατ.!

Τα υπόλοιπα οι δικαιούχοι δεν κατάφεραν να τα εκταμιεύσουν παρ’ ότι τα εδικαιούντο και τελικώς αυτά επέστρεψαν στα έσοδα του προϋπολογισμού και δημιούργησαν το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα.

Όμως επειδή η πρακτική των προσχημάτων έχει εξαντληθεί και δεν μπορεί η πρόνοια προς τους αδύναμους να μένει στα λόγια, η κυβέρνηση αν όντως θέλει να δώσει τα χρήματα που λέει ότι πρέπει να λάβουν οι δικαιούχοι πρέπει να μετατρέψει το επίδομα πετρελαίου σε επίδομα θέρμανσης. Δηλαδή ανεξαρτήτως του καυσίμου που έχουν επιλέξει οι πολίτες, να λάβουν επίδομα για να μπορέσουν να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Έτσι όλοι οι δικαιούχοι θα πάρουν αυτό που δικαιούνται και μαζί μια ανάσα η αγορά.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε