Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα στη συζήτηση

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό αλλά και με κάθε άλλη ευκαιρία διακηρύττουν πόσο μεγάλη, βαθιά και επικίνδυνη είναι η οικονομική κρίση.

Ειδικά οι βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων δε σταματούν να μιλούν για δραματικές περικοπές σε όλα, ακόμα και στους μισθούς των πολιτών.

Eκεί που σταματούν να σκέφτονται έτσι είναι όταν φτάνουμε στους δικούς τους μισθούς. ‘Έτσι ενώ είχε προαναγγελθεί μείωση των αποδοχών των βουλευτών μας κατά 10% αυτή ως φαίνεται τελικώς δε θα ισχύσει.

Γιατί μπορεί να κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία λόγω του χρέους,όπως μας είπε ο πρωθυπουργός,άλλα αυτό δεν άφορα τους μισθούς των 300.

Δεν έχω σκοπό να κάνω εύκολο και ανέξοδο λαϊκισμό. ‘Άλλωστε πιστεύω πραγματικά ότι οι αμοιβές των βουλευτών πρέπει να είναι τέτοιες που να τους εξασφαλίζουν και την ανεξαρτησία και πολύ περισσότερο την αξιοπρέπεια τους.

Όμως όταν περνάμε τόσο βαθιά κρίση-που ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί με τις αποφάσεις τους δημιούργησαν-δεν πρέπει και εκείνοι να…”ματώσουν”έστω και λίγο;
Δεν πρέπει να δώσουν το παράδειγμα;

Προφανώς όχι είναι η απάντηση τους. Η δική τους συνεισφορά στην κρίση θα είναι η…σκληρή κριτική στον πολιτικό αντίπαλο για τα λάθη του. Οι πύρινοι, ή οι δραματικοί λόγοι για να πείσουν πως πρέπει όλοι εμείς να μειώσουμε τις αποδοχές και τις ανάγκες μας.

Εκείνοι που κρατούν και το πεπόνι και το μαχαίρι αποφασίζουν ότι οι αποδοχές τους είναι…τα ιερά και τα όσια της οικονομίας. Αυτά που δεν αγγίζονται από καμία κρίση.

Αλήθεια μήπως ήρθε ο καιρός να σκεφτούμε σοβαρά αυτό που στις “Αποδείξεις” είχαμε παρουσιάσει και σας είχε κάνει μεγάλη εντύπωση;

Ότι δηλαδή η Ελλάδα αναλογικά έχει τους περισσότερους από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες βουλευτές;

Μήπως πρέπει οι 300 να γίνουν 200; Δε θα αλλάξει τίποτα στη δημοκρατία μας. Ίσως μάλιστα γίνει και πιο αποτελεσματική, και σίγουρα λίγο φθηνότερη.

Ναι,ναι ξέρω την απάντηση. Όσο κι αν το σκεφτούμε εμείς εκείνοι είναι που θα πάρουν την απόφαση. Και θα είναι τόσο γενναία όσο και οι…μειώσεις των μισθών τους.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε