Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο Παπανδρέου κόβει τις συντάξεις και ο Πετσάλνικος προσλαμβάνει γυμνάστριες

Για πολλά χρόνια πίστευα ότι ο σημερινός προέδρος της Βουλής ήταν ένας χαμηλών τόνων και εχέφρων πολιτικός.

Για πολλά χρόνια πίστευα ότι ο σημερινός προέδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος ήταν ένας χαμηλών τόνων και εχέφρων πολιτικός. Τα όσα λέγει και πράττει το τελευταίο διάστημα με αφορμή τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής που εν μέσω κρίσης υπερασπίζεται με τέτοιο σθένος με κάνουν να αναθεωρώ άρδην την άποψη μου.

Εδώ και εβδομάδες και ενώ η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις ακόμα και απο τους πλέον χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους ,ο πρόεδρος της Βουλής -ο ένας απο τους τρεις κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες του τόπου-προσπαθεί να αποδείξει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στη νοοτροπία των πολιτικών που μας οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο. Ρουσφέτια, διορισμοί από το παράθυρο και εξοργιστικά επιχειρήματα για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Σαφής απόδειξη ότι αυτοί που δημιούργησαν το σημερινό πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν.

Την περίοδο των σκληρών περικοπών όλων των δημοσίων υπαλλήλων, οι υπαλλήλοι της Βουλής εξακολουθούν να παίρνουν 16 μισθούς και ο πρόεδρος του σώματος το θεωρεί σωστό και για να μην ηχεί άσχημα απλώς βαφτίζει τους 2 παραπάνω μισθούς ως επιδόματα. (Την ιδια στιγμή η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί γιατί πρέπει να σταματησει η άδικη πρακτική επιδομάτων απο το δημόσιο τομέα).

Την περίοδο που από όλο το δημόσιο απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες όπως τα ΚΕΠ να υπολειτουργούν,στη Βουλη εξακολουθούν να διορίζονται και να μονιμοποιούνται οι εκλεκτοί. Ειναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα μονιμοποιήθηκε με προϋπηρεσία μόλις 6 ημερών μια…γυμνάστρια υπάλληλος του γυμναστηρίου της Βουλής προφανώς για να κρατά σε φόρμα τα μέλη της. Η γυμνάστρια αυτή θα παίρνει ως βασικό μισθό 1.900 ευρώ, ενώ μια συνάδελφος της με τα ίδια προσόντα που θα διοριστεί σε σχολείο μέσης εκπαίδευσης για να διδάσκει τα παιδιά μας θα πέρνει μετά βίας 730!

Και μετά από όλα αυτά έρχεται σήμερα ο κ. Πετσάλνικος να κάνει μία ακόμα δήλωση που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη νοημοσύνη μας και πιστοποιεί ότι δεν έχει λάβει υπ΄όψην του τίποτα από όσα λέει ο πρωθυπουργός εδώ και μήνες. “Δεν είναι οι υπάλληλοι της Βουλής οι καλύτερα αμειβόμενοι του δημοσίου”είπε. “Υπάρχουν και άλλοι που παίρνουν πιό πολλά όπως οι εφοριακοί, ενώ οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου έχουν υποστεί και μεγαλύτερες περικοπές από τους υπόλοιπους.”

Δηλαδη μας λέει “μην κοιτάτε τα κακά, υπάρχουν και χειρότερα. Οπότε αφήστε τα κακά ως έχουν. “Οτι ακριβώς μας έλεγαν όλοι τους εδώ και χρόνια. Οτι μας κατάντησε εδώ που μας κατάντησε. Παλαιοκομματισμός, φαρισαισμός, υποκρισία και κοροιδία. Όλα μαζί για να καλυφθούν οι εκλεκτοί της εξουσίας. Δεν αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος της Βουλής τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτει το Σώμα αλλά και το κόμμα του? Δεν ακούει την οργή της κοινωνίας που ζητά να σταματήσει επιτέλους η αδικία και να αντιμετωπίζονται όλοι οι πολίτες ως ίσοι? Δεν συνειδητοποιεί τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτει όλο το πολιτικό σύστημα αφού οι οργισμένοι πολίτες ψάχνουν κάπου να ξεσπάσουν και θα ξεσπάσουν εκεί που βλέπουν τη μεγαλύτερη κοροιδία?

Μεγάλη είναι και ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και αν οι εξουσίες του πολιτεύματος μας είναι διακριτές. Αυτός υπέδειξε τον κ. Πετσάλνικο για τη θέση του προέδρου. Και ο κ. Πετσάλνικος φροντίζει να ακυρώνει στην πράξη όσα λέει ότι θέλει να αλλάξει ο κ. Παπανδρέου. Και ανάλογη είναι η ευθύνη και των υπολοίπων κομμάτων που σιωπούν ένοχα, αφού έχουν βολευτεί και τα δικά τους παιδιά.

ΥΓ: Την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής υπεράσπιζε για μιά ακόμα φορά τις αποδοχές των υπαλλήλων του, ο υπουργός Απασχόλησης Α. Λοβέρδος συζητούσε με την τρόικα την περαίτερω περικοπή των συντάξεων.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε