Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο πιστολέρο, ο ψυχίατρος και το… χαλί

Ο πιστολέρο, ο ψυχίατρος και το… χαλί

Το σημερινό ρεπορτάζ του NewsIt.gr για τον πιστολέρο που πυροβολούσε τους ανυποψίαστους

Το σημερινό ρεπορτάζ του NewsIt.gr για τον πιστολέρο που πυροβολούσε τους ανυποψίαστους περαστικούς και συνελήφθη χθες το πρωί είναι απολύτως αποκαλυπτικό όχι μόνο για το τί έγινε, αλλά κυρίως για το πώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθή μια παρ ολίγον τραγωδία!

Ο δράστης γόνος ευκατάστατης και καλής οικογένειας. Πριν καιρό άρχισε να παρουσιάζει εμφανείς ψυχολογικές διαταραχές. Ο πατέρας τον οδήγησε σε ένα καταξιωμένο επιστήμονα ψυχίατρο. Η διάγνωση ήταν ξεκάθαρη και τα φάρμακα που χορήγησε ο γιατρός βοήθησαν τον ασθενή και τον επανέφεραν σε ισορροπία.

Εκεί ακριβώς ήταν που τα… πατροπαράδοτα ελληνικά ταμπού έπαιξαν το ρόλο τους. Η μητέρα του παιδιού δεν μπόρεσε ποτέ να πιστέψει ότι ο γιος της έχει ψυχικές διαταραχές. Έτσι διέκοψε την θεραπευτική αγωγή του γιου της με αποτέλεσμα τώρα αυτός να είναι στη φυλακή και ένα από τα θύματά του να δίνει μάχη για να μην μείνει ανάπηρο.

Όλα αυτά τα ξεδιπλώνει με συγκλονιστικό τρόπο στο NewsIt ένας εξαίρετος επιστήμονας ο ψυχίατρος Μ. Μυλωνάκης που η μοίρα έπαιξε και σε αυτόν, αλλά και σε μας ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Την προηγούμενη εβδομάδα απευθυνθήκαμε στον κ. Μυλωνάκη ζητώντας του να γράψει ένα άρθρο που να σκιαγραφεί το προφίλ του ασύλληπτου ως τότε πιστολέρο. Ο γιατρός έγραψε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στις γνώμες.

Μόνο που σήμερα χρειάστηκε να επανέλθει, αφού όπως αποδείχθηκε μετά τη σύλληψη ο δράστης ήταν τελικά ο ασθενής του!

Τα ψυχικά προβλήματα και οι διαταραχές είναι πια μέσα στη ζωή μας. Και οι ασθενείς δεν είναι “οι τρελοί του χωριού”. Είναι ασθενείς που αν παραδεχθούν το πρόβλημά τους μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Και σε αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο το οικογενειακό περιβάλλον.

Μην κρύβετε λοιπόν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, γιατί θα το βρείτε μπροστά σας. Αντιμετωπίστε το με γενναιότητα για να μη γίνει… δράκος.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε