Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κριθεί ο ίδιος και όχι οι δήμαρχοι

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κριθεί ο ίδιος και όχι οι δήμαρχοι

Tελικώς ο κ. Παπανδρέου τους διέψευσε όλους!

Tελικώς ο κ. Παπανδρέου τους διέψευσε όλους! Το δίλημμα που έθεσε στη διακαναλική συνέντευξη του είναι πεντακάθαρο. “Ή ψηφίζετε τους υποψήφιους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ ή οδηγώ τη χώρα σε εκλογές γιατί δεν μπορώ να κυβερνήσω.”Ετσι περιέγραψε από την πρώτη του τοποθέτηση την προθέση του.

Δυστυχώς κανένας από τους συναδέλφους που ήταν παρόντες δεν ρώτησε τον κ. Παπανδρέου που τοποθετεί τον πήχυ .Δηλαδη τι σημαίνει το “αν δεν πάμε καλά”; Ποιό θα είναι τελικώς το ποσοστό που θέλει στον πρώτο γύρο ο πρωθυπουργός για να μην οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές;

Και όσο κι αν επέμειναν στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι και ειδικά η κ. Χούκλη και ο κ. Σρόιτερ να ρωτούν αν αυτή η στάση είναι στάση ευθύνης ,απάντηση δεν πήραν. Ο κ. Παπανδρέου δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει γιατί ένας πολίτης δεν πρέπει να επιλέξει το δήμαρχο του με αυτοδιοικητικά κριτήρια αλλά με κριτήρια κοινοβουλευτικών εκλογών.

Ετσι ανέλαβε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο αλλά μας έδειξε και το πως αντιλαμβάνεται τη διαχείριση της εξουσίας και των θυσιών μας. Ρίσκο για τη δική του πολιτική πορεία, αλλά και την πορεία του τόπου. Επέλεξε να δώσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές χαρακτήρα “ρώσικης ρουλέτας”. Και να μας απειλήσει ότι δε θα διστάσει να ρισκάρει τις θυσίες μας προκαλώντας βουλευτικές εκλογές που μόνο ο ίδιος και μια ηγεμονική λογική αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν.

Πρόκειται για την υψηλότερου ρίσκου κίνηση του κ. Παπανδρέου από την εκλογή του και εντεύθεν. Γιατί αποφάσισε ο ίδιος να θέσει υπό την κρίση μας με έναν ακραίο τρόπο και ένα τραβηγμένο δίλημμα τη δική του υπευθυνότητα. Και τώρα θα κριθεί και αυτό που έθεσε αλλά και το ότι επέλεξε να το θέσει.

Την απάντηση θα την ξέρουμε τη νύχτα της 7ης Νοεμβρίου.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε