Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Όλοι βγήκαν χαμένοι

Όλοι βγήκαν χαμένοι

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών ήταν απογοητευτικά για όλα τα κόμματα της Βουλής και ανησυχητικά για τη δημοκρατία.

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών ήταν απογοητευτικά για όλα τα κόμματα της Βουλής και ανησυχητικά για τη δημοκρατία.
Η Ν.Δ. μπορεί να πήγε καλά σε πολλές περιφέρειες, αλλά απέτυχε στις κεντρικές της επιλογές στις μεγάλες περιφέρειες Αττικής, Μακεδονίας αλλά και στο δήμο Αθηναίων. Οι υποψήφιοι που επελέγησαν σημείωσαν χαμηλότατα ποσοστά και αρνητικές εντυπώσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και εκεί που πήγε καλά, όπως η περιφέρεια Αττικής και ο δήμος Αθηναίων, κατέγραψε μικρότερα ποσοστά από αυτά των εκλογών του Ιουνίου του 2012. Επίσης κεντρικά του στελέχη που κατέβηκαν σε δήμους και περιφέρειες -π.χ. Κρήτη Πειραιάς κλπ- δεν πέρασαν ούτε στο δεύτερο γύρο. Επίσης δεν έχει υποψήφιο στο δεύτερο γύρο σε 40 από τις πρωτεύουσες νομών της Ελλάδας.
Το ΠΑΣΟΚ έδειξε και πάλι το πρόβλημα του. Ενώ πολλοί από τους ψηφοφόρους του δεν εμπιστεύονται το ΣΥΡΙΖΑ και παραμένουν πιστοί στο… «πράσινο», ψηφίζοντας τους υποψηφίους του σε σωματεία και οργανώσεις ,αποστρέφονται τη σημερινή ηγετική του ομάδα.
Η ΔΗΜΑΡ καταποντίστηκε αφού η υποψήφιά της στην περιφέρεια Αττικής δεν ξεπέρασε το 1,5%. Οι ΑΝΕΛ κατέγραψαν, όπου είχαν δικό τους υποψήφιο, χαμηλότερα ποσοστά από αυτά του 2012, ενώ ακόμη και το ΚΚΕ, που πάντα στις τοπικές εκλογές έχει καλές καταγραφές ,αυτή τη φορά με εξαίρεση το δήμο Πάτρας, υπολείπεται των παλαιότερων δυνάμεών του.
Αυτά για τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ως προς τη δημοκρατία, το ανησυχητικό εντοπίζεται στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί υπήρξαν κατά τόπους και, κυρίως στην Αθήνα, περιοχές που κατέγραψε υψηλά νούμερα.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε