Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Όποιο κόμμα κι αν ψηφίσεις το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει….

Όποιο κόμμα κι αν ψηφίσεις το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει….

Οι δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη δείχνουν ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.

Οι δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη δείχνουν ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.
Προφανώς είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε ποιο από τα δύο κόμματα θα υπερισχύσει στις εκλογές όταν αυτές γίνουν. Όμως η έως τώρα τάση δείχνει ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ –δηλαδή ο νέος δικομματισμός- δύσκολα θα επιτύχουν αυτοδυναμία. Άρα θα έχουμε ξανά ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας.
Από τη διαβούλευση που θα γίνει για το σχηματισμό κυβέρνησης θα πρέπει να αποκλείσουμε εξ αρχής το ΚΚΕ που έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θέλει κυβερνητική συνεργασία με κανένα, και τη «Χρυσή Αυγή» που όλοι έχουν δηλώσει ότι την αποκλείουν από κάθε διαπραγμάτευση.
Η ΔΗΜΑΡ θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή. Αν τα καταφέρει, οι 10-12 βουλευτές που θα εκλέξει μάλλον δε θα είναι αρκετοί για να συμπληρωθεί η δεδηλωμένη των 151.
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» παρά τα αντιθέτως λεγόμενα θεωρώ ότι είναι απίθανο να συμφωνήσουν με το ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσει μαζί τους- σε κοινό πρόγραμμα. Ίσως θα ήταν πιο πιθανή μια συνεργασία με τη ΝΔ αν έχουν ολοκληρωθεί τα μνημόνια αλλά και αυτό το σενάριο φαντάζει πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
Μένει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να συνεργαστεί και με τους δύο. Και που η τωρινή του επίδοση δείχνει ότι θα έχει ικανό αριθμό βουλευτών για να διαμορφώσει πλειοψηφία μαζί με το όποιο πρώτο κόμμα.
Άρα πάλι ΠΑΣΟΚ θα έχουμε στη κυβέρνηση!

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε