Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Πάνε να “τη βγάλουν καθαρή” με 2-3 Μαντέληδες;

Πάνε να “τη βγάλουν καθαρή” με 2-3 Μαντέληδες;

Κάθε μέρα οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο SIEMENS φανερώνουν ότι κάποιοι ήθελαν τη συγκάλυψή τους.

Κάθε μέρα οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο SIEMENS αποδεικνύουν ότι όλες οι ενέργειες που έγιναν από τον πολιτικό κόσμο της χώρας εως τις εκλογές του 2009 δεν είχαν στόχο την αποκάλυψη αυτού αλλά και των υπολοίπων σκανδάλων αλλά τη συγκάλυψη τους. 

Και αυτό είναι χειρότερο και από τα ίδια τα σκάνδαλα. Γιατί σκάνδαλα προκύπτουν συνεχώς. Μόνος τρόπος για να μειωθούν είναι να υπάρχει ένας ισχυρός μηχανισμός και βούληση για την αποκάλυψη τους και την τιμωρία των υπαιτίων. Όταν θα συμβαίνει το αντίθετο, όπως γίνεται στη χώρα μας, οι μίζες θα πληθαίνουν αφού κανείς δε θα έχει το φόβο της αποκάλυψης, της διαπόμπευσης και της τιμωρίας. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους πολιτικούς αλλά και όλο το δημόσιο τομέα. 

Πρόκειται για το αποκορύφωμα της ανεύθυνης διακυβέρνησης. Όσο καιροσκοπικά, υποκριτικά και καταστροφικά λειτούργησαν οι περισσότεροι πολιτικοί στην οικονομία, στην οργάνωση του κράτους και στην ανάπτυξη του, το ίδιο έκαναν και στη διερεύνηση ακόμα και των πιο κραυγαλέων από τα σκάνδαλα τους. 

Στην υπόθεση SIEMENS η πρακτική αυτή αποτυπώνεται με τον πιο εξοργιστικό τρόπο. Η ιστορία του… ROCCOS ήταν γνωστη απο διετίας. Ολοι γνώριζαν ότι πίσω από τον κωδικό αυτό κρυβόταν μίζα προς τον κ. Μαντέλη. Και ο κ. Μαντέλης ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Παρόλα αυτά η προηγούμενη εξεταστική υπό την προεδρία της Ν.Δ. δεν θέλησε να βρει στοιχεία σε βάρος του. Στοιχεία που αποδείχθηκε ότι και υπήρχαν και ήταν πολύ εύκολο να αναδειχθούν. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί κανείς δεν ήθελε να ανοίξει “το γαιτανάκι” των αποκαλύψεων έστω κι αν θα αφορούσε τους αντιπάλους του γνωρίζοντας ότι μπορεί να αρχίσουν να βγαίνουν και τα δικά του “άπλυτα”; 

Και αυτή δεν είναι η μόνη απόδειξη. Το ΣΔΟΕ πήγε στη SIEMENS μόλις χθες αντί να έχει πάει εδώ και τρία χρόνια. Και εντόπισε ύποπτους λογαριασμούς που ίσως αποδειχθούν τροφοδότες για χρηματισμό πολιτικών, αν κάποιοι δεν εχουν προλάβει να σβήσουν τα επίμαχα ίχνη .Δε θα έπρεπε αυτό να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή; Πρόφανως ναι θα απαντήσετε. Όμως στη SIEMENS ως σήμερα είχε πάει μόνο ο ανακριτής Ζαγοριανός που όπως όλοι θυμόμαστε διώχθηκε για συγκάλυψη της υπόθεσης. 

Αρα όλα τα παχυά λόγια πέρι κάθαρσης που ακούγαμε τόσα χρόνια ήταν η ύψιστη υποκρισία και έκρυβαν τον απόλυτο συμψηφισμό. Είναι λογικό λοιπόν τώρα να είμαστε όλοι καχύποπτοι. Έτσι ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν στο παρασκήνιο “πληροφορίες” που μιλούν για συνενοήσεις μεταξύ Μαξίμου-Ρηγίλης ώστε “να βγουν στη σέντρα” 5-6 ακόμα ονόματα πολιτικών και από τα δύο κόμματα που όμως είτε έχουν ήδη περάσει στο περιθώριο είτε έχουν εγκαταλείψει τελείως την πολιτική ζωή και να τελειώσουν όλα εκεί. 

Το σχέδιο είναι απλό. Και θα φανεί ότι “έτρεξε αίμα στην αρένα” από κόμματα που τόλμησαν και θα αποπροσανατολιστεί για λίγο η κοινωνία από το βρόγχο των οικονομικών μέτρων. Επίσης θα υπάρξει και μιά κάποια απάντηση στο σύνθημα “βρείτε ποιοί πήραν τα λεφτά και βάλτε τους μέσα”. Για όλα θα φταίνε λίγοι Μαντέληδες που μετά από μιά δεκαετία δικαστικών διαδικασιών θα “πέσουν και στα μαλακά”. Αν όντως εξυφαίνονται τέτοια σχέδια στο παρασκήνιο και γίνονται τέτοιες συνενοήσεις τότε σημαίνει ότι οι πολιτικοί μας θα φανούν για μιά ακόμα φορά κατώτεροι των περιστάσεων και θα αποδειχθεί πόσο μακρυά βρίσκονται από το σφιγμό της κοινωνίας. Και πιθανώς αυτή να είναι και η τελευταία τους παράσταση. 

Γιατί πρώτον αν στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι δύο-τρείς Μαντέληδες θα αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τη μιζέρια που τους βύθισαν οι λαθεμένες και ενίοτε σκανδαλώδεις διακυβερνήσεις των τελευταίων ετών και θα εκτονώσουν πάνω τους τη λαική οργή,απλά “είναι μακρυά νυχτωμένοι”.  Και αν στη ΝΔ θεωρούν ότι με το ξόρκισμα των ήδη “τελειωμένων” Ρουσσόπουλου και Βουλγαράκη και ενδεχομένως ενός ακόμα από το περιβάλον της Ντ. Μπακογιάννη θα μας πείσουν ότι αυτοκαθαρθήκαν και…μετανόησαν έχουν και αυτοί “μαυρα μεσάνυχτα.” 

Οργισμένη είναι η κοινωνία. Οχι ηλίθια! Αγανακτισμένη είναι. Οχι αφελής. Δεν ψάχνει εξιλαστήρια θύματα ή συνεργούς του εγκλήματος. Ζητά την τιμωρία των πραγματικών ενόχων. Ολων. Αν το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν αφουγκραστεί αυτή την πραγματικότητα και λειτουργήσει με τους όρους του παρελθόντος του πολύ γρήγορα θα βλέπει τις εξελίξεις στον τόπο από τον…καναπέ.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε