Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Πανικός στην κυβέρνηση!

Μόνο πανικό μαρτυρά η κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει νύχτα και σε κλειστή Βουλή την τροπολογία.

Μόνο πανικό μαρτυρά η κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει νύχτα και σε κλειστή Βουλή την τροπολογία για την επαναφορά του φόρου γονικής παροχής και την αύξηση της τιμής των τσιγάρων. Καταπατώντας κάθε προεκλογική της δέσμευση, ότι δεν θα αιφνιδιάζει στα φορολογικά και δεν θα νομοθετεί μυστικά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέστησε ομήρους τις χιλιάδες πολιτών που ήθελαν να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους.

Έτσι όλοι οι Έλληνες που σήμερα κάνουν μεταβίβαση ακινήτου δεν γνωρίζουν πόσο φόρο θα πληρώσουν και με ποιά αντικειμενική αξία του ακινήτου τους θα φορολογηθούν. Πρόκειται για μία κατάσταση που δεν συμβαίνει σε κανένα πολιτισμένο κράτος. Καμία κυβέρνηση που σέβεται έστω και ελάχιστα τους πολίτες δεν μπορεί να νομοθετεί με αυτό τον τρόπο.

Και φαίνεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών δεν πήραν το μήνυμα από τα τέλη κυκλοφορίας. Όπως πολλοί πολίτες κατέθεσαν τις πινακίδες των Ι.Χ. τους αδυνατώντας να πληρώσουν τα τέλη και έτσι η φορολογική βάση και άρα και τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν έτσι και τώρα απλώς θα σταματήσουν οι μεταβιβάσεις. Οπότε πάλι τα έσοδα θα μειωθούν αντί να αυξηθούν.

 

Εν κατακλείδι η κυβέρνηση με τη χθεσινή κίνηση πανικού “πέτυχε” δύο πράγματα. Πρώτον να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στον ευρύτερο κύκλο της οικοδομής που καταρρέει. Και δεύτερο έπληξε καίρια την αξιοπιστία της απέναντι στον πολίτη για δεύτερη φορά-η πρώτη ήταν με τα τέλη κυκλοφορίας- πριν ακόμα κλείσει τις περιβότητες πρώτες 100 ημέρες της. 

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε