Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Πάνω του πέφτει μεγάλο βάρος και πρέπει να ανταποκριθεί

Πάνω του πέφτει μεγάλο βάρος και πρέπει να ανταποκριθεί

Ο Λ. Παπαδήμος είναι ο πρώτος μεταπολιτευτικός πρωθυπουργός που κατέλαβε την εξουσία με κοινοβουλευτικό…πραξικόπημα

Ο Λ. Παπαδήμος είναι ο πρώτος μεταπολιτευτικός πρωθυπουργός που κατέλαβε την εξουσία με κοινοβουλευτικό…πραξικόπημα. Το οποίο μάλιστα έκαναν άλλοι για λογαριασμό του, και παρά τη θέληση του!

Παρά την αντίθετη βούληση των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων που ο καθένας για τους δικούς του λόγους ήθελε άλλο πρόσωπο στην πρωθυπουργία, ο κ. Παπαδήμος επεβλήθη από τους βουλευτές!

Πάνω του πέφτει ένα μεγάλο βάρος. Σχεδόν το 70% των ελλήνων πολιτών ζητά επιτακτικά κυβέρνηση συνεργασίας με επικεφαλής ένα τεχνοκράτη που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο.
Έναν πρωθυπουργό που δε θα λογαριάσει το πολιτικό κόστος και θα κάνει πράξη το αυτονόητο.

Θα κόψει τα καρκινώματα που δημιούργησαν τα κόμματα εξουσίας αλλά και οι απαιτήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα θεμελιώσει ένα νέο κράτος. Φιλικό προς τον πολίτη, πιό αποτελεσματικό, λιγότερο σπάταλο και λιγότερο διεφθαρμένο.

Και ζητά από ένα τεχνοκράτη να κάνει όλα αυτά γιατί κανένας από τους πολιτικούς που τα υποσχέθηκαν δεν τα υλοποίησε.

Ο χρόνος που θα έχει στη διάθεση του είναι πολύ λίγος. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αυτό που θα πρέπει να διαθέτει είναι την ελευθερία από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του για να κάνει πράξη όσα μπορεί περισσότερα.

Αν τον περιορίσουν σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο και δεν τον αφήσουν να κυβερνήσει αλλά μόνο να διεκπεραιώσει, οφείλει να το καταγγείλει και εμείς ως πολίτες να το λάβουμε υπ’ όψην μας στις επερχόμενες εκλογές.

Για την ώρα ας κρατήσουμε την ελπίδα. Την έχουμε όλοι ανάγκη.

Μακάρι λοιπόν να του επιτρέψουν οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης και να μπορέσει και εκείνος στο λίγο διάστημα που θα κυβερνήσει να γράψει μια καλή σελίδα στην ιστορία του τόπου τούτη τη δύσκολη περίοδο…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε