Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Παίζουν με την αγωνία μας αυτοί που χρόνια έπαιζαν με την τύχη της χώρας

Και τόσες μέρες μετά δεν ξεκαθαρίζει κανείς από τους κυβερνώντες ποιά μέτρα θα λάβουν ή έστω ποιά δε θα λάβουν.

Η στάση ως προς την κοινωνία τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην οικονομική πολιτική το τελευταίο δεκαήμερο είναι τουλάχιστον ανεύθυνη.

Σε κάθε δημόσια δήλωση του ειδικά ο κ. Βενιζέλος κάνει αρχικά μια μακρόσυρτη ανάλυση της κατάστασης προσπαθώντας να μας πανικοβάλει όσο μπορεί περισσότερο για τα όσα έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση του αλλά δεν έχει υλοποιήσει και στη συνέχεια μιλά για μέτρα που ο ίδιος τα χαρακτηρίζει σκληρότατα αλλά δεν τα συγκεκριμενοποιεί.

Από τη ΔΕΘ μέχρι σήμερα η ελληνική κοινωνία έχει ακούσει τα πλέον απίστευτα. Μας ανακοίνωσαν την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα που την έχουν αναπροσαρμόσει έως τώρα τρεις φορές! Έχουν μιλήσει ή έχουν διαρρεύσει ειδήσεις για εφεδρεία ,μειώσεις μισθών και συντάξεων, κόψιμο επικουρικών, απολύσεις στο δημόσιο και ούτε θυμάμαι τι άλλο ακόμα!

Και τόσες μέρες μετά δεν ξεκαθαρίζει κανείς από τους κυβερνώντες ποιά μέτρα θα λάβουν ή έστω ποιά δε θα λάβουν.

Η μόνη επίσημη ανακοίνωση έως τώρα ήταν έναν βράδυ από τον κ. Μόσιαλο, που μόλις λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της καταλάβαμε ότι δεν είχε τα μισά από όσα μας περιμένουν αφού οι υπουργοί που βγήκαν στα “παράθυρα” των δελτίων άρχισαν να συμπληρώνουν και από κάτι που δεν είχε η ανακοίνωση.( κορυφαίο παράδειγμα ο κ. Κουτρουμάνης στο MEGA).

Καλά λοιπόν είναι τα λόγια κατανόησης που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαγγέλει σε κάθε ευκαιρία.

Και θα τα πιστεύαμε αν έδειχνε τουλάχιστον το στοιχειώδη σεβασμό στην αγωνία των ανθρώπων που δεν ξέρουν τι μισθό θα πάρουν στο τέλος του μήνα, ξεκαθαρίζοντας τη μετρολογία.  Μια μετρολογία που η ίδια η κυβέρνηση καλλιεργεί για επικοινωνιακούς λόγους, θέλοντας να ακουστεί ότι θα λάβει πιο σκληρά και πιο πολλά μέτρα από αυτά που τελικώς θα αποφασίσει, ώστε να εμφανιστεί και γενναιόδωρη.

Κάποιοι παίζουν με την αγωνία μας όπως εδώ και δεκαετίες έπαιξαν μη την τύχη της χώρας….

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε