Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Πιο κοντά σε συμφωνία;

Πιο κοντά σε συμφωνία;

Είναι πολύ νωρίς για να σχηματίσουμε προσδοκία. Ποσό μάλλον πεποίθηση.

Είναι πολύ νωρίς για να σχηματίσουμε προσδοκία. Ποσό μάλλον πεποίθηση.

Όμως κάποια πρώτα δείγματα δείχνουν οτι η επιλογή της κυβέρνησης είναι να κάνει οτι απαιτείται προκειμένου να συμφωνήσει με τους δανειστές και να μην οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή.

Πρώτο δείγμα είναι το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου με το αίτημα προς τον ESM. Οι παραλήπτες το χαρακτήρισαν ως το πρώτο πραγματικά σοβαρό κείμενο που συνέταξε και απέστειλε η κυβέρνηση Τσίπρα στους 5 μήνες της διακυβέρνησης της.

Η σαφήνεια, οι δεσμεύσεις και το γενικότερο ύφος του αποπνέουν διάθεση συμβιβασμού. Ακόμη και ο ήπιος και συναινετικός τρόπος που θέτει το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους αποδεικνύει την απόφαση για συμφωνία.

Όμως και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που τον συνόδευσαν στο δύσκολο τελευταίο ταξίδι του αλλά και ο ίδιος ο κ. Τσιπρας με την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο εξέπεμψαν τόσο δημόσια όσο και κατ ιδίαν την απόφαση τους για συμφωνία.

Απομένει πια όλα αυτά να γίνουν πράξη και να φύγει απο πάνω μας το βάρος της καταστροφής. Προφανώς η διαχείριση της συμφωνίας θα είναι πολύ δύσκολη . Τόσο πολιτικά όσο και στην κοινωνία. Αλλά εδώ που φτάσαμε θα είναι παράδεισος μπροστά στο ενδεχόμενο της ρήξης και της εξόδου από το ευρώ.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε