Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ποιόν βγάζει νικητή η δημοσκόπηση;

Ποιόν βγάζει νικητή η δημοσκόπηση;

Η σημερινή δημοσκόπηση της ALCO για το NEWSIT

Η σημερινή δημοσκόπηση της ALCO για το NEWSIT, όπως και όλες οι υπόλοιπες των τελευταίων ημερών που προέρχονται από σοβαρές εταιρίες, δείχνουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ακόμα τελείως ανοιχτό ως προς το νικητή.
Κανένα κόμμα δεν έχει εξασφαλίσει σαφές προβάδισμα. Οι ψηφοφόροι απελευθερωμένοι από τις παλαιές αγκυλώσεις μετακινούνται πια πολύ εύκολα από το ένα κόμμα στο άλλο, αλλά και από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλο.
Οι 16 ημέρες που απομένουν θα είναι καθοριστικές. Είναι προφανές ότι αυτή τη φόρα δεν υπάρχει τόση οργή όση την προηγούμενη. Και σημαντικό κριτήριο για την τελική απόφαση των εκλογέων θα αποτελέσει η προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης, η προσωπικότητα των πολιτικών ηγετών, όπως και τα διλλήματα της αναμέτρησης σαν το “ευρώ ή δραχμή” κλπ.
Έτσι ξαναγυρίζουμε στο γνώριμο μας διλληματικό δικομματισμό. Μόνο που τώρα τη θέση του ΠΑΣΟΚ έχει καταλάβει ο Αλ. Τσίπρας.
Ναι, ο Τσίπρας. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτός είναι που ασκεί πολιτική γοητεία στους ψηφοφόρους σε τέτοιο βαθμό ώστε να τους κάνει να παραβλέπουν την προφανή έλλειψη ετοιμότητας του κόμματος του να κυβερνήσει, και την πανσπερμία των απόψεων που εκδηλώνονται από τις ετερόκλιτες σε πολλές περιπτώσεις συνιστώσες του χώρου του.
Είναι αυτός που κυριαρχεί στη μάχη των προσωπικοτήτων.
Ο Α. Σαμαράς αντιθέτως, με τις ελάχιστες και μάλλον προβλέψιμες εμφανίσεις και παρεμβάσεις που κάνει δεν πρωταγωνιστεί στην πολιτική σκακιέρα. Και πρέπει να βρει τρόπο να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.
Το Πασοκ ζαλισμένο από το τραγικό ποσοστό της 6ης Μαΐου αγωνίζεται να προσδιορίσει το νέο του πεδίο, αν αυτό υπάρχει…
Τα μικρότερα κόμματα -και κυρίως αυτά που πρωτοεμφανίστηκαν στις προηγούμενες εκλογές ως κόμματα διαμαρτυρίας -πιέζονται προς χαμηλότερα ποσοστά.
Όμως όλα παραμένουν ανοιχτά. Άλλωστε στις εκλογές της 6ης Μάιου το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε τις τελευταίες 10 ημέρες.
Και το βασικό δίλλημα μπαίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον πρωταγωνιστή αυτής της προεκλογικής περιόδου.
Θα είναι καλύτερα για τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση ή μια ισχυρή αντιπολίτευση;
Εμείς αποφασίζουμε…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε