Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Πότε θα τελειώσει το παιχνίδι με το ευρώ

Το αδηφάγο σχέδιο των κερδοσκόπων ειναι σε πλήρη εξέλιξη. Εδώ και ενα μήνα όσοι παρακολουθείτε

Το αδηφάγο σχέδιο των κερδοσκόπων ειναι σε πλήρη εξέλιξη. Εδώ και ενα μήνα όσοι παρακολουθείτε τακτικά αυτή τη στήλη, έχετε ενημερωθεί απο πολύ πρίν για τα σχέδια και τους στόχους τούς. Μπορείτε άλλωστε και τώρα να ανατρέξετε στα προηγούμενα posts. Και δυστυχώς έχουμε επιβεβαιωθεί σε όλα.

Στόχος τους, απο την περασμένη Πέμπτη, είναι πια τα κρατικά ομόλογα Ελλάδας – Ισπανίας και Πορτογαλίας. Σκοπός τους να πέσει το ευρώ περίπου στο 1,25 του δολαρίου. Τότε θα είναι η ώρα να αλλάξουν το παιγνίδι τους, για να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους. Θυμηθείτε οτι λίγους μήνες πριν, το ευρώ ήταν σχεδόν στο 1,50 του δολαρίου και τώρα στο 1,37 περίπου. ‘Οταν θα φτάσει στο 1,25,  θα έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη και θα είναι η ώρα να αλλάξουν ξανά το παιγνίδι τους. Εαν μέχρι τότε θα έχουν καταρρεύσει οικονομίες, όπως η ελληνική, καθόλου δεν τους ενδιαφέρει. Το χρηματιστήριο της χώρας μας κατρακυλά. ‘Επεσε κάτω απο τις 2.000 μονάδες και τώρα κάποιοι μιλούν και για τις 1.500. Οι τράπεζές μας αρχίζουν να μιλούν ανοιχτά για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Η αγορά ασφυκτιά και το ρευστό φεύγει στο εξωτερικό.

Ανάλογες πορείες ακολουθούν και τα υπόλοιπα κράτη του ευρωπαϊκού νότου. Μόνη λύση, όπως το γράφουμε καιρό τώρα, είναι μια πολιτική απόφαση των ηγετών της Ε.Ε.. Και η έκτακτη σύνοδος κορυφής αυτής της εβδομάδας είναι μια ευκαιρία.

Χρειάζεται, λοιπόν, μια απόφαση σταθμός. Μια απόφαση που θα επαναπροσδιορίζει το ευρώ. Είναι σαφές οτι ο πρώτος κύκλος του κοινού μας νομίσματος έκλεισε. Τα τρωτά του ειναι πια γνωστά στους κερδοσκόπους. Και αξεπέραστα. ‘Αρα, μόνο μια πολιτική απόφαση μπορεί να το θωρακίσει και να δείξει οτι η Ε.Ε. αντιλαμβάνεται και προστατεύει την ύπαρξή της. Εαν αυτό δε συμβεί, η απόφαση θα είναι εμβαλωματικού χαρακτήρα, τότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τελείως διαφορετικά και πολύ πιο οδυνηρά δεδομένα για τη ζωή μας.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε