Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Που είναι ο Παπαδήμος;

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου να μειώνεται.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου να μειώνεται. Υπουργοί όπως ο κ. Λοβέρδος αμφισβητούν ανοιχτά την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει η κυβέρνηση του.

Η ελπίδα ότι ένας τεχνοκράτης μπορεί να κάνει κάποια από όσα δεν τόλμησαν να κάνουν οι πολιτικοί αρχίζει να θαμπώνει. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά σε τόσο λίγο χρόνο;

Μα γιατί ο κ. Παπαδήμος είναι σα να μην έχει γίνει πρωθυπουργός. Κλεισμένος σε ένα γραφείο, δε μιλά στην κοινωνία, δε μας μεταφέρει το όραμα του, δεν επικοινωνεί το σχέδιο του.

Δι΄ αντιπροσώπου δηλώνει ότι δε θέλει υπουργούς μερικής απασχόλησης ,αλλά κανένα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δε φαίνεται να τον υπολογίζει.

Ο πρωθυπουργός σχεδόν ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε την κοινωνία ούτε τους υφισταμένους του. Δεν κυβερνά. Διαχειρίζεται μόνος ένα μέρος του προβλήματος. Αυτοπεριορίζεται, δείχνει να φοβάται τις συγκρούσεις και τις ανατροπές, ενώ για αυτές ακριβώς τον χρειαζόμαστε.

Είναι προφανές ότι και η επικοινωνία δεν είναι το δυνατό του χαρτί. Όμως ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας. Και στο πρόσωπο του επενδύθηκαν μεγάλες ελπίδες για μια διαφορετική διακυβέρνηση. Με τον τρόπο που τη διαχειρίζεται ,αρχίζει να την “καίει”.

Έχει γνώμη για όσα συμβαίνουν;
Έχει σχέδιο;
Έχει στόχους;

Μπορεί να ανατρέψει έστω ένα μέρος

Γιατί δεν τα λέει;
Γιατί μετατρέπεται από πρωθυπουργός σε γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου;

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε