Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ράγισε το γυαλί;

Ράγισε το γυαλί;

Η κυβερνητική κρίση που προκλήθηκε από την απαίτηση του προέδρου

Η κυβερνητική κρίση που προκλήθηκε από την απαίτηση του προέδρου αλλά και της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝ.ΕΛ για παράιτηση του Γ. Μουζάλα εξ’ αιτίας του φραστικού του λάθους για το οποίο ζήτησε συγνώμη δημιουργεί ερωτηματικά και παράγει ρωγμές στο κυβερνητικό σχήμα.

Όλοι γνωρίζουν ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στελέχη που διαχρονικά έχουν την άποψη ότι τα Σκόπια θα μπορούσαν να επιλέξουν το όνομα που επιθυμούν. Άλλωστε γι’ αυτό το κυβερνών κόμμα έχει δεχθεί στο παρελθόν σκληρή κριτική. Όμως στα στελέχη αυτά δε συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μουζάλας. Μπορεί να έκανε το φραστικό λάθος, έσπευσε όμως στην έγγραφη συγνώμη του να ξεκαθαρίσει ότι η άποψη του είναι ότι το γειτονικό κράτος πρέπει να έχει το όνομα ΠΓΔΜ.

Επίσης παρά τις απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί «Μακεδονίας» που προαναφέραμε το ίδιο το κόμμα με σταθερή και ισχυρή άποψη συντάσσεται στην εθνική γραμμή που έχει χαράξει το σχετικό συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Άρα θέμα δεν υπάρχει ούτε για το Μουζάλα ούτε για το ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι το αρχικό ερώτημα επανέρχεται αναπάντητο. Γιατί ο κ. Καμμένος ύψωσε τόσο τους τόνους;

Απάντηση δεν υπάρχει για την ώρα. Είναι όμως βέβαιο ότι το επεισόδιο διαταράσσει την άψογη έως τώρα συνεργασία των κυβερνητικών εταίρων και παράγει αμφιβολίες που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν για τη βιωσιμότητα του σχήματός τους. Και ίσως ενεργοποιεί αντανακλαστικά που ως τώρα έμεναν… κοιμώμενα και αφορούν τις σοβαρές ιδεολογικές διαφορές κάποιων στελεχών των δύο κομμάτων.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε