Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Σύμβολο στα 15 του…

Σύμβολο στα 15 του…

Την Κυριακή συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στυγνή δολοφονία του Αλέξη.

Την Κυριακή συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στυγνή δολοφονία του Αλέξη.
Ήταν το γεγονός που μας ταρακούνησε συθέμελα. Μας έκανε να αγανακτήσουμε, ακόμα και να χάσουμε την ψυχραιμία μας.

Σε λίγες ημέρες το NEWS IT θα σας παρουσιάσει συνταρακτικά στοιχεία που φωτίζουν αυτή την εν ψυχρώ εκτέλεση.

Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ο Κορκονέας παραβαίνοντας κάθε εντολή και κάθε λογική σήκωσε το υπηρεσιακό του περίστροφο και σημάδεψε με ευθεία βολή εναντίον ενός 15χρονου παιδιού.

Και είχε τέτοια ψυχραιμία και καταλογισμό, ώστε όπως θα αποδειχθεί στη δίκη-και σας το γράφω από τώρα- αμέσως μετά να κλωτσήσει ο ίδιος το περιπολικό του και να σπάσει ένα μπουκάλι πάνω σε αυτό για να δημιουργήσει άλλοθι ότι δήθεν του επιτέθηκαν και ήταν αμυνόμενος

Εκείνο το βράδυ λοιπόν έγινε μία εν ψυχρώ δολοφονία.

Στην κοινωνία μας όμως υπάρχουν νόμοι. Αυτοί που ο Κορκονέας παραβίασε και πρέπει να πληρώσει με την πιο βαριά τιμωρία. Αυτό πρέπει να το κάνουν τα δικαστήρια. Όλοι εμείς έχουμε ένα χρέος. Να τιμήσουμε τη μνήμη αυτού του παιδιού. Και να την τιμήσουμε όχι με βία, γιατί αυτή είναι που στέρησε τη ζωή στον Αλέξη. Να την τιμήσουμε με πάθος, δύναμη και οδύνη κάνοντας αυτό το 15χρονο παιδί σύμβολο.

Σύμβολο κατά της βίας. Γιατί αυτά είναι τα σύμβολα, που μένουν ανεξίτηλα στο χρόνο. Έτσι να τον μάθουν, μετά από χρόνια κι αυτοί που δεν θα έχουν ζήσει όσα έγιναν πέρισυ. Γιατί αν κάποιοι επιχειρήσουν το αντίθετο, θα του βάλουν μία σκιά που δεν την αξίζει.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε