Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Τα τρακτέρ, οι εφοριακοί και τα βυτιοφόρα

Ο Γ. Παπανδρέου δείχνει και είναι ένας ευγενής, μειλήχιος και συναινετικός άνθρωπος.

Όσοι τον γνωρίζουν από κοντά ξέρουν όμως ότι είναι και… “αγύριστο κεφάλι”!

Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά του θα τα δούμε να ξεδιπλώνονται πλήρως στην κόντρα της κυβέρνησης με τους αγρότες. Γιατί αν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις τηρούσαν στάση αναμονής με τέτοιες κινητοποιήσεις και περίμεναν την κόπωση, ώστε να ικανοποιήσουν κάποια από τα αιτήματα και το θέμα να λήξει, φέτος όλα είναι διαφορετικά. Για πολλούς λόγους ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ότι δεν θα δώσει χρήματα όσο κι αν τραβήξουν οι αποκλεισμοί. Ούτε όμως και τα ΜΑΤ θα βγάλει στους δρόμους. Θα αφήσει τον “κοινωνικό αυτοματισμό” και την αγανάκτηση των πολιτών να δώσουν τη λύση. 

Πιστεύει ότι εάν δείξει αποφασιστικότητα και δεν ενδώσει στα μπλόκα θα περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους έχουν σειρά ότι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ! Θεωρεί άλλωστε ότι το μεγαλύτερο λάθος των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησής του ήταν ο χειρισμός της κινητοποίησης των λιμενεργατών. Ότι δηλαδή αποφασίστηκε στάση που ικανοποιούσε εν μέρη τα αιτήματα των απεργών και αυτό έστειλε λάθος μήνυμα στην κοινωνία.

Ξέρει επίσης ότι αμέσως μετά τους αγρότες σειρά θα έχουν οι εφοριακοί. Και αυτή θα είναι η πιο επώδυνη απεργία που θα έχει να αντιμετωπίσει. Οι εφοριακοί που ήδη κάνουν “λευκή απεργία” δεν θα δεχθούν τις μειώσεις αποδοχών, που θα προκύψουν από το νέο τρόπο φορολόγησής τους. Δεν θα κλείσουν δρόμους, αλλά θα σταματήσουν να εισπράττουν. Άρα θα παραλύσουν τα έσοδα του κράτους οπότε θα μοιάζει με ανέκδοτο η προγραμματισμένη από τον προϋπολογισμό αύξηση εσόδων. Αμέσως μετά θα στήσουν τα μπλόκα τους οι ιδιοκτήτες των φορτηγών και των βυτιοφόρων. Αυτοί θα διαμαρτυρηθούν γιατί θα απελευθερώσουν τα επαγγέλματά τους. Και έπονται οι οδηγοί ταξί και πολλοί ακόμα…

Έχει λοιπόν συνειδητοποιήσει ο Γ. Παπανδρέου ότι μόνη του λύση είναι η σθεναρή αντίσταση σε κάθε κινητοποίηση. Πού θα οδηγήσει αυτή η σύγκρουση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Ένα μοιάζει σίγουρο. Ότι η Ελλάδα που ξέραμε ως τώρα δεν θα είναι ίδια πια. Γιατί σε ένα από όσα έχει πει ο πρωθυπουργός έχει απόλυτο δίκιο. “Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”. Αρκεί να αλλάξουν όλοι. Και εμείς και οι πολιτικοί μας.

Υ.Γ. Συμπαραστάτης και ένθερμος υποστηρικτής της “σκληρής γραμμής” είναι ο Θ. Πάγκαλος ο οποίος έχει αναλάβει και τη σχετική θεματοφύλαξη προς κάθε κατεύθυνση. Εξωτερική και… εσωτερική.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε