Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ταξί. Η επιτομή της πελατειακής πολιτικής

Η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Οι πολίτες οργισμένοι αποδοκιμάζουν τα κόμματα εξουσίας και απειλούν να τα καταποντίσουν στις επερχόμενες εκλογές κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολή.

Και το πολιτικό προσωπικό που δημιούργησε αυτή την κρίση ,λες και ζει σε άλλη χώρα, κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει μυαλά. Δεκαοκτώ μήνες τώρα κορυφαία στελέχη από τρία κόμματα –ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ – διετέλεσαν υπουργοί μεταφορών και δεν έχουν ακόμη καταφέρει να απελευθερώσουν τις μεταφορές. Να αλλάξουν το καθεστώς των ταξί και των φορτηγών.

Έκαναν τη χώρα άνω κάτω, τη διέσυραν με τα «πέρα- δώθε» του νομοσχεδίου και ακόμα δεν κατάφεραν να βρουν λύση. Μέχρι και τώρα δηλαδή λίγο πριν τις εκλογές συνεχίζουν την τακτική της κουτοπονηριάς και του πολιτικαντισμού. Οι διατάξεις, χαριστικές ή εκδικητικές «πάνε και έρχονται» καθιστώντας κάτι που όλη η Ευρώπη έχει επιτύχει προ πολλού, δηλαδή την απελευθέρωση των μεταφορών, ως την επιτομή της ελληνικής πολιτικής ξεφτίλας.

Επανειλημμένως άλλαξαν οι ρύθμισεις για τα ταξί. Και πολλές ακόμα. Όχι για να απελευθερωθούν ,αλλά για να ικανοποιηθούν πελατειακές επιδιώξεις. Τελευταίο παράδειγμα, λίγο πριν την ψηφοφορία, η διάταξη που αντί να απελευθερώνει το επάγγελμα των βυτιοφορέων. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βορίδης αντί να απελευθερώσει το επάγγελμα τους όπως δεσμευτήκαμε στους δανειστές μας, το «κλείδωσε» έως το 2020 με στόχο να εξασφαλίσει «ψηφαλάκια»!

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι ο υπουργός αυτός είναι μέλος ενός κόμματος –της ΝΔ- που κόπτεται για τις απελευθερώσεις των κλειστών επαγγελμάτων. Τις έχει εξαγγείλει προεκλογικά σε όλες τις αναμετρήσεις των τελευταίων 15 χρόνων και δεν τις πραγματοποιεί ούτε τώρα που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η εκλογική αναμέτρηση που έρχεται είναι η πιο κρίσιμη. Αν δεν αναδείξει βιώσιμη κυβέρνηση τότε όλες οι θυσίες μας θα πάνε χαμένες και η χρεοκοπία με την στάση πληρωμών θα επέλθει τους αμέσως επόμενους μήνες.

Και τα στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που πρέπει να βρούμε την υπομονή να εμπιστευθούμε ξανά κάνουν ότι μπορούν για να μας αποδείξουν ότι παραμένουν ίδια…

Ας σοβαρευτούν επιτέλους…..

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε