Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Τι λένε οι 400.000 της Κυριακής

Τι λένε οι 400.000 της Κυριακής

Οι 400.000 πολίτες που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών

Οι 400.000 πολίτες που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ έστειλαν πολλαπλά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις.
Κατ’ αρχήν στην ίδια τη ΝΔ. Είπαν σε όσους είχαν ενστάσεις για την ανοιχτή εκλογή και ζητούσαν την επαναφορά της εκλογής από συνεδριακό σώμα ότι κάνουν λάθος. Οι χθεσινοί ψηφοφόροι αξίωσαν και επέβαλαν τον τρόπο εκλογής αρχηγού.

Και αξίωσαν ακόμη να γίνει σοβαρότερη και πιο υπεύθυνη η ΝΔ στο διαδικαστικό ζήτημα. Δεν είναι δυνατόν τη μια να αποτυγχάνει να κάνει εκλογές και την άλλη να ψάχνει φαξ την εποχή των mails και των sms για να βγάλει αποτελέσματα! Έστω και υπό αυτές τις συνθήκες το κέρδος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μεγάλο. Συσπειρώνει τους φίλους του και επαναβεβαιώνει μετά την οδυνηρή ήττα του Σεπτεμβρίου ,την τρίτη σε 8 μήνες, ότι παραμένει ισχυρό σημείο αναφοράς στο πολιτικό σκηνικό. Και ταυτόχρονα αν αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα φαίνεται ότι οι δύο διεκδικητές εκπροσωπούν πολιτικές τάσεις και όχι στοιχεία πολιτικού life style. Άρα η συμμετοχή και η επιλογή των πολιτών έγινε με ισχυρά κριτήρια.

Όμως το εκλογικό σώμα της Κυριακής είναι και ένα καμπανάκι κινδύνου για το ΣΥΡΙΖΑ. Η μαζικότητα της προσέλευσης δείχνει ότι παρά την παρούσα κυριαρχία Τσίπρα οι αντίπαλες δυνάμεις ανασυντάσσονται γρήγορα. Αν η κυβέρνηση δεν επιτύχει μια γρήγορη απεμπλοκή από τα σημερινά δεδομένα ίσως σύντομα να έχει ενώπιον της νέα κοινωνικά δεδομένα.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε